• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 59.662
  • Dolar
  • 1,7675
  • Euro
  • 2,3245
  • Altın
  • 653,05
  • Ankara : -2 °C
  • İstanbul : 1 °C
  • İzmir : 5 °C
  • Adana : 8 °C
  • Antalya : 7 °C
  • Diyarbakır : -1 °C
Çerkezler ve Lazlar da anadil için karar aldı
Yarın İstanbul'a kar geliyor
Bu okulda verem kol geziyor !
Şırnak'ta 15 terörist öldürüldü
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Paris'te Türk mutfağı dersi

Paris'te Türk mutfağı dersi
Dünyanın en ünlü aşçılık okulunda Türk mutfağı konusunda ders verildi.
08 Şubat 2010 / 16:36

Merkezi İstanbul'da bulunan Mutfak Dostları Derneği'nin Başkan Yardımcısı Sevim Gökyıldız, dünyanın en ünlü aşçılık okulu olarak bilinen "Le Cordon Bleu"nün Paris'teki merkezinde, Türk mutfağı konusunda ders verdi.

Gökyıldız, çeşitli ülkelerden gelen öğrencilere uygulamalı ders olarak, güllaç, helva, kuru patlıcan dolması ve mercimek köftesinin yapımını anlattı ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Sevim Gökyıldız, geçen senelerde de 5 kez "Le Cordon Bleu" okulunda öğrencilere Türk mutfağı üzerine ders vermişti.

1895 yılında kurulan "Le Cordon Bleu" aşçılık okulunun 15 ülkedeki 25 şubesinde yaklaşık 75 farklı ülkeden öğrenciler, her yıl dünya mutfağı ve işletmecilik üzerine ders görüyor.

Gökyıldız, Akdeniz mutfağına katkılarından dolayı Fransa'daki Güney Akdeniz Mutfak Konservatuvarı Yönetim Kurulu onur üyeliğine seçilmişti.

Paris'te perşembe günü düzenlenecek törende Gökyıldız'a, kaleme aldığı "İstanbul'un Esnaf Lokantaları" adlı kitabın dünyanın en iyi seyahat yemek kitapları arasında 4 numarayla finale kalmasından ötürü ödül verilecek.

Etiketler: İstanbul, Fransa, esnaf
191
 
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim