Yazıcıoğlu’nun hafıza kartındaki Barnabas İncili kayıp

Yazıcıoğlu’nun hafıza kartındaki Barnabas İncili kayıp

BBP lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun ailesinin 9 Ağustos’ta FETÖ için yaptığı suç duyurusunda, yeni iddialar içerdi.

Suç duyurusunda, Yazıcıoğlu’nun ‘Barnabas İncili’ni sinema filmi yaptırmak istediği, bu durumun FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’i rahatsız edip etmediği ve helikopterin Gülen’e bağlı Hava Kuvvetleri’ndeki FETÖ’cüler tarafından düşürülüp düşürülmediğinin araştırılması talep edildi. Dilekçede, Yazıcıoğlu’nun kaza sırasında yanında bulunan ve içinde Barnabas İncili’nin fotoğraflarının bulunduğu hafıza kartının da kayıp olduğu vurgulandı.
 
Yazıcıoğlu’nun avukatlarının yaptığı suç duyurusunda şu iddialara yer verildi:

barnabas.jpg
 
RAHMETLİ YAZICIOĞLU'NUN HAFIZA KARTINDA GÖRÜNTÜLER VARDI
 
“Orjinal İncil’in Hz. İsa’nın öğrencisi olan Aziz Barnabas tarafından yazıldığı ve orijinal nüshalarından birinin de Türk devletinin elinde olduğu bilinmektedir. Hatta merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun olay esnasında yanında bulunan Blackberry marka telefonunda bu Barnabas İncili’nin görüntülerinin kayıtlı olduğu ve bu görüntülerin saklandığı hafıza kartının telefonunun içerisinden alınmış olduğu da telefonun teslim edildiğinde ve tespit tutanaklarıyla sabittir. Yine Yazıcıoğlu’nda Barnabas İncili’nin ayrı suretinin de muhafaza edildiği, bunun film yapımında senaryo çalışmaları için kullanmak istediği bilinmektedir.”
 
BU İNCİL'İ GÖRENLER ÇOK UZUN YAŞAMIYOR
 
“Yazıcıoğlu’nun bu konuda film çalışması yapmak istediği dosya kapsamında tespit edilen bir vakadır. Bu konuda olaydan 3-4 gün önce görüştüğü kişiler Ahmet Yenilmez, Yakup Demirkale ve Ramazan Akgün’dür. Görüştükleri yer Çukurambar’da Sema Pastanesi’dir. Konu hakkında Yazıcıoğlu’nun daha önce Amerika’da bulunan ve son zamanlarda sosyal medya fenomeni olan Fuat Avni olarak bilinen kişinin kendisi olduğu anlaşılan Aydoğan Vatandaş da bu konuda Yazıcıoğlu’yla TV 8 binasında görüştükleri, başkanın kendisinden bu Barnabas’la ilgili daha önce yayınladığı Apokrifal adlı kitabını senaryolaştırmasını istediğini, Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı’nda vermiş olduğu ifadesinde kabul etmektedir. Bu ifadesinde görüşmede yanlarında bulunan Ramazan Akgün’ün, ‘Efendim, siz bu İncil’i gördünüz mü’ demesi üzerine merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ‘Evet. Bu İncil’i Genelkurmay’da gördüm ancak bu İncil’i görenler pek uzun yaşamıyor’ dediğini ifade etmektedir.”
 
İNCİL'İN KONU EDİLMESİ TERÖRİSTBAŞINI RAHATSIZ ETMİŞ
 
“Senaryo konusunda Aydoğan Vatandaş ile Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun görüşmesinden sonra başkanın talebiyle Aydoğan Vatandaş’la irtibata geçen Ahmet Yenilmez’in muhtelif görüşmelerinin olduğu, internet üzerinden yazıştıkları, bu yazışmalarında konunun ne denli riski olduğunu ‘Barnabas İncili’nin bu filmde işlenmiş olması bütün Türkiye ile birlikte dünya genelinde çarpıcı bir yer tutacak’ şeklinde değerlendirmeler yapıldığını ve kendisinin bu işle Yazıcıoğlu’nun ilgilenmesiyle ilgili detaylı bilgi verdikten sonraki yazışmalarının birinde ‘Konu İncil olayına yaklaştıkça Türkiye’nin gündemi terör ve deprem gibi olaylarla değiştiriliyor. İlk bakışta bir komplo teorisi gibi gelebilir. Ancak İncil’in ortaya çıkması dünyadaki tüm paradigmaları altüst eder’ şeklindedir. Yine 30 Ekim 2011 tarihinde Aydoğan Vatandaş’ın Ahmet Yenilmez’e gönderdiği mailde ‘Ahmet Bey, bu konu sanırım sizin ve benim kendi başımıza verebileceğimiz bir karar olmamalı. Büyüğümüzle görüşürseniz, kendisine konuyu sorarsanız açıkçası ben de zaman zaman korkuyorum. Bunu da size bir abim olarak gördüğüm için itiraf ediyorum. Bir araya geldiğimizde size uyarıldığımı söylemiştim. Hocaefendi bir keresinde ‘O İncil’in ortaya çıkmaması imtihan sırrıyla alakalı’ dedi. Bırakalım büyüklerimiz karar versinler, bizim göremediğimiz hususlar olabilir’ diyerek, İncil’in senaryolaştırılmasını bırakalım demiştir. Yazışmada büyüğümüz diye tanımlanan, hocaefendi diye adı geçen kişinin Fetullah Gülen olduğu ve FETÖ’nün Barnabas İncili konusunun konuşulmasından rahatsız olduğu aşikârdır. Bu konuda Aydoğan Vatandaş’la senaryo konusunda görüşme yapan Uğur Uzunok ve yine konu hakkında bilgi sahibi Selman Kayabaşı’nın da bilgisi dahilinde Aydoğan Vatandaş’ın bu konuda büyüğümüz diye tanımladığı Gülen’in Barnabas İncili’nin gündemde olmasından rahatsız olduğunu beyan ettiği bir vakadır.”
 
"AYDOĞAN VATANDAŞ İLE GÜLEN ARAŞTIRILSIN"
 
“Bu sebeplerle Barnabas İncili sebebiyle de bu eylemin gerçekleştirilme ihtimalinin olduğu anlaşılmaktadır. Bu eylemi de Barnabas İncili’nin üzerinin örtülmesinden menfaati olan Hristiyan dünyasıdır. Bu eylemi her kim yaptıysa onlar adına yapmıştır. FETÖ yapılanmasının bunu yapma ihtimali sunduğumuz veriler çerçevesinde mümkün olduğu görülmektedir. Bu konuyla ilgili adı geçen Yakup Demirkale’nin, Ramazan Akgün’ün, Ahmet Yenilmez’in Uğur Uzunok ve yine Selman Kayabaşı’nın tanık sıfatıyla ifadelerinin alınmasını, Aydoğan Vatandaş ve Fetullah Gülen’in şüpheli sıfatıyla etraflıca soruşturulmasını talep ediyoruz.” 

Milliyet