''Yazık olmasın'' diye arkadaşına vermiş !

''Yazık olmasın'' diye arkadaşına vermiş !

Bursa'da kendini patlatan canlı bombanın aldığı telefonu ''yazık olmasın'' diye arkadaşınınkiyle değiştirdiği ortaya çıktı.

Bursa'da 27 Nisan Çarşamba günü Ulucami'nin batı kapısında meydana gelen canlı bomba saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ilginç detaylar ortaya çıktı. PKK'lı canlı bomba Eser Çali'nin, eylemde kullandığı ikinci el cep telefonunu 150 TL'ye satın aldığı, daha sonra yanında bulunan arkadaşı K.O.'ya, "İstersen bu telefonu sana vereyim. Sendekini de ben alayım. Benim işime fazla yaramayacak. Yazık olmasın" dediği öğrenildi. K.O.'nun, daha eski olan cep telefonunu verip, Eser Çali'dekini aldığı öğrenildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, PKK'lı canlı bomba Eser Çali'nin, Bursa'da kaldığı süre içersinde neler yaptığını, nerelere gittiğini detaylarıyla araştırıyor. Canlı bomba Eser Çali'nin olayda kullandığı cep telefonunu, merkez Nilüfer İlçesi Görükle Mahallesi'ndeki ikinci el telefon satan bir bayiden pazarlık yapmadan 150 TL'ye aldığı ve bu telefonu evini kullandığı arkadaşı M.T.'nin yanlarında olan kız arkadaşı K.O.'ya, "İstersen bu telefonu sana vereyim. Sendekini de ben alayım. Benim işime fazla yaramayacak. Yazık olmasın" dediği öğrenildi. Bunun üzerine K.O.'nun, cep telefonunu verip, Çali'nin aldığı telefonu aldığı öğrenildi. Olay sonrası patlama yerinde, K.O.'nun kullandığı telefonun parçaladı bulundu. Gözaltına alınan K.O., sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Bu arada canlı bombanın eylemden önce iki kez Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün önünden geçtiği de kamera kayıtlarından tesbit edildi. Polisleri hedef seçtiği öne sürülen canlı bomba Eser Çali'nin olay günü eylemi gerçekleştirdiği yerin çevresinde polis merkezinin bulunmaması ise dikkat çekti.