Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı

Ybo Öğrencilerinden Büyük Başarı

Muş'un Varto Yatılı Bölge Okulu öğrencileri sporda başarı üstüne başarı elde ettiler.

Muş'un Varto Yatılı Bölge Okulu öğrencileri sporda başarı üstüne başarı elde ettiler.

Varto Yatılı Bölge Okulu (YBO) öğrencileri, kent ve Türkiye genelinde bazı spor dallarında büyük başarı elde ettiler. Başarılı öğrenciler, Okul Müdürü Mehmet Sever ve Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Sağsöz ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner'i makamında ziyaret ettikten sonra Kaymakam Mehmet Nuri Çetin'i ziyaret ettiler. Küçük kızlar voleybol ve küçük erkekler voleybol turnuvalarında Doğu Anadolu Bölgesi birinciliklerini kazanan ve Türkiye finallerine katılacak olan 34 öğrenci ile görüştükten sonra Kültür Merkezi salonunda onlarla pasta kesen Kaymakam Çetin, "Varto YBO öğrencilerimizin başarısı hem ilçemizin hem ilimizin hem de bölgemizin başarısıdır. Bu yıl bölgede 3 dalda bölge birincisi oldular. Bu öğrencilerimizin bölgede göstermiş olduğu başarıdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Küçük kızlar voleybol takımımız Batman'da yapılan müsabakalarda bölge birincisi oldu. Öğrencilerimiz Türkiye yarı final yarışmasında ilimizi temsil edecekler. İnşallah bunlar Türkiye birincisi olurlarsa hediyelerimiz daha büyük olacak. Şu an kardeşlerimiz ve velileriyle birlikte pastamızı kesiyoruz. Bu başarı bizim için büyük bir başarıdır. Öğretmenlerimizi de başarı belgesi ile ödüllendireceğiz. Kendilerini bu başarılardan dolayı kutlarım, tebrik ederim" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner ise, "Okulumuz sadece voleybol ve hentbol karşılaşmalarından tek değil, diğer dallarda da birincilik elde eden bir okulumuzdur. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimizin sürekli olarak sağlıklı bir şekilde çalıştıklarını da görüyoruz. Başarılarının devamını diliyorum" ifadelerini kullandı.

YBO öğrencilerinden Doğan Yıldız ise, bölge birincisi olduklarını belirterek, "Bu yüzden Kaymakam Bey bize pasta ikram etti. Ona saygılarımı ve hürmetlerimi sunarım" şeklinde konuştu.

Sporda başarılı olan öğrencilere ikram edilen pastanın ardında Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, onlara giysi hediye etti.