Yediemin Otoparkları İcralık Araçlarla Dolup Taştı

Yediemin Otoparkları İcralık Araçlarla Dolup Taştı

CAZİP sıfır otomobil kampanyaları ile alınan ancak ekonomik güçlükler nedeniyle ödemede sıkıntı çekilince icra yoluyla el konulan araçlar, yediemin otoparklarını doldurdu. İzmit Yediemin Otoparkı sahibi Özkar Dönge parka çekilen araçların...

CAZİP sıfır otomobil kampanyaları ile alınan ancak ekonomik güçlükler nedeniyle ödemede sıkıntı çekilince icra yoluyla el konulan araçlar, yediemin otoparklarını doldurdu. İzmit Yediemin Otoparkı sahibi Özkar Dönge parka çekilen araçların yüzde 95'inin icralık araçlar olduğunu söyledi.

Kişi başına düşen gelirle Türkiye'nin en zengin ili olan ve aynı zamanda da otomotivin üssü sayılan Kocaeli'nde de kampanyalarla alınan otomobiller, ekonomik nedenlerden dolayı sorunlarla karşılaşanlardan icra yoluyla geri alınıyor. Belirli bir süre geçtikten sonra da icra yoluyla satılan araçlar değerinin çok altında yeni sahiplerini buluyor.

İzmit'teki Yediemin Otoparkı sahibi Özkar Dönge, Kocaeli'nde 6 adet yeddiemin otoparkı bulunduğunu ve bu parkların yüzde 90-95'inin kredi borcu ödenemeyen ve icra yoluyla el konulan yeni araçlar olduğunu söyledi. Otoparkına hergün icralık araç geldiğini söyleyen Dönge konuşmasını söyle sürdürdü:

"İlimizde icralık araçların çekildiği 6 otopark var. Sıfır otomobil kampanyaları çok cazip. Buraya çekilen araçların yüzde 90-95'i hacizli araçlardan oluşuyor. Sıfır otomobil kampanyaları çok cazip hale dönüştürüldü. Buradaki otoparklara her gün icralık araç geliyor. Ekonomik sıkıntıya giren vatandaşlar icraya düşüyor. Daha sonra da banka bu araçlara yakalama emri koyuyor ve araçlar yakalanıp parklara getirilip bağlanıyor. Daha sonra da bu araçlar değerinin altında satılıyor. Vatandaşlarımız bütçelerine göre harcama yapmaları gerekiyor."

Oskar Dönge, icra yoluyla el konulup buraya getirilen ve hurdaya ayrılan araçların da başlarına dest olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Torba Yasası'nda hurda araç yasasının çıkmasını bekliyoruz. En azından öyle bir yasa çıkarsa bu araçlar değerli olacak ve sahipleri gelip bizden bu araçları teslim alma yoluna gidecekler. Şu anda hurda araçlarının peşine kimse koşmuyor ve bu araçlar bizim başımıza kalıyor. Biz de hiçbirşey yapamıyoruz bu araçlara. Torba yasasından hurda yasasının bir an önce çıkmasını bekliyoruz."

FOTOĞRAFLI