Yekta Kopandan Uzun Dizi Sürelerine Tepki

Yekta Kopandan Uzun Dizi Sürelerine Tepki

Seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu Yekta Kopan, dizi sürelerinin uzun olmasından şikayet eden vatandaşların yine de televizyonu açtığı için sorunun bitmeyeceğini söyledi. Kopan, “Ne olursa olsun o 120 dakikayı seyretmek için o televizyon açık du

- Seslendirme sanatçısı ve televizyon sunucusu Yekta Kopan, dizi sürelerinin uzun olmasından şikayet eden vatandaşların yine de televizyonu açtığı için sorunun bitmeyeceğini söyledi. Kopan, “Ne olursa olsun o 120 dakikayı seyretmek için o televizyon açık durduğu sürece o 120 dakika için hikayeler uzayacak, o 120 dakika için o setlerde geçen hafta olduğu gibi 42 saat uyumaması nedeniyle kalp krizinden ölen insanlar olacak” dedi.

21. Uluslararası Altın Koza Film Festivali etkinlikleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda Yekta Kopan'ın moderatörlüğünde, Ahmet Ümit, Hakan Günday, Nebil Özgentürk ve Osman Şahin'in katılımıyla “Sinema ve Edebiyat” söyleşisi yapıldı. Söyleşi sırasında bir vatandaşın dizi sürelerinin uzunluğundan yakınması üzerine “Ama açıyorsunuz” diyen Yekta Kopan, yoğun çalışma temposu nedeniyle geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden bir set işçisine değindi. Kopan, “O televizyonun ne olursa olsun 120 dakikayı seyretmek için açık durduğu sürece o 120 dakika için o hikayeler uzayacak, o 120 dakika için o setlerde geçen hafta olduğu gibi 42 saat uyumaması nedeniyle kalp krizinden ölen insanlar olacak” diyerek tepkisini dile getirdi.

"İZLEYİCİLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"

Oyuncuların hayatlarını sürdürebilecek parayı sinema filmlerinden kazanamadığı için dizilere yönelerek kendilerini mahvettiğini kaydeden Yekta Kopan, televizyon dizilerini kötülemediğini ancak uygulamanın yanlış olduğunu ifade etti. Bu konuda izleyicilerin elini taşın altına koyması gerektiğini savunan Kopan, şunları söyledi:

“Böyle bir konuşma olduğunda hepimiz konuşma içinde elimizi taşın altına sokarken, böyle bir konu olduğunda en ufak bir şekilde evimizden dışarı adım atamaz hale gelmesek, bu sadece televizyon meselesinde değil, her konuda çok farklı olurdu. Eğer gerçekten sinemasever, sinemasever olduğunu gösterip, bir avuç sinemacıya bırakmasaydı, Emek Sineması belki de yıkılmazdı. Eğer gerçekten televizyon dizisi seyircileri, televizyon dizilerinden bu halleriyle rahatsız olduklarını söyleyip de sokağa arkadaşlarının ölümü üzerine çıkan oyuncularla birlikte çıksaydı belki televizyon dizileri gerçekten de 90 dakikaya inerdi. Geçen sekizde uyurken gece birde açtım, dizi devam ediyor çünkü önce özetini, sonra kendisini, sonra kendisinin özetini, sonra da kendisinin özetinden elde edilen özeti vermiş. Hakan Günday felsefesi gibi, anlayana kadar 3 saat geçiyor.”

Geçtiğimiz günlerde bir dizinin ulaştırma biriminde görevli Engin Küçüktopuz (61) çekimler sırasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti. Küçüktopuz'un ölümünden sonra ailesi ve çeşitli sendikalar, uzun dizi sürelerine ve ağır çalışma şartlarına sahip dizi setlerine dikkat çekip tepki göstermişti.