Yeni Akit Gazetesi Geleneksel İftar Programı

Yeni Akit Gazetesi Geleneksel İftar Programı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül: - "Ramazan ayı bir muhasebe ayıdır, hem bireysel olarak hepimizin kendisini hesaba çektiği bir aydır. Bizler de nerede hata yaptık, eksiklerimiz nelerdir, bunların hepsinin muhasebe edeceğiz ve inşallah bu muhasebeyi

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, ramazan ayının bireysel olarak herkesin kendisini hesaba çektiği bir ay olduğunu belirterek, "Bizler de nerede hata yaptık, eksiklerimiz nelerdir, bunların hepsinin muhasebe edeceğiz ve inşallah bu muhasebeyi yaparak yola emin adımlarla hep birlikte devam edeceğiz" dedi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Florya Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Yeni Akit gazetesinin geleneksel iftar programında, yayın hayatına başlayan Akit TV'nin tanıtımı yapıldı. 

İftara katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül, yaptığı konuşmada, çıktığı günden bugüne hak ve doğrunun haberini yapmaya çalışan Yeni Akit gazetesi çalışanlarına teşekkür etti. 

Yayın hayatına başlayan Akit TV'nin de Türkiye'de medya hayatına yeni bir soluk getirmesini temenni eden Gül, kanala yayın hayatında başarılar diledi. 

Gül, ramazanı ruhuna uygun şekilde idrak etmek isterken, başta Suriye, Kudüs ve Irak olmak üzere Müslüman coğrafyasından acı haberlerin geldiğini aktararak, Müslümanların birbiriyle uğraştığını ibretle gördüklerini dile getirdi. 

Ramazanda İslam coğrafyasında üzüntü, kan ve gözyaşının hakim olduğunu vurgulayan Gül, "Aslında tüm bu mazlumların yanında olan bir iktidar, Türkiye Cumhuriyeti'nin başında. Suriye'de bir mazlum varsa onun yanı başında, Irak'ta bir mazlum varsa onun yanı başındaydı. Dünyanın neresinde olursa olsun, sadece Müslüman olması da yetmez, insan olan, zulme uğrayan herkesin yanında olan bir iktidar var" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye'nin seçimden yeni çıktığını anımsatan Gül, şöyle devam etti:

"Bu seçimde aslında Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması, Türkiye'nin başında bulunan AK Parti'nin iktidardan alınarak Türkiye'nin istikrarsızlaşması, bölgenin istikrarsızlaştırılmasına yönelik bir proje ortaya konulmuştur. Bakınız, Suriye'de ve yanı başımızdaki bütün İslam aleminde, bu anlamda görülen odur ki Türkiye'nin birlik beraberliği, İslam aleminin birlik beraberliğinin bir teminatıydı. Ramazan ayı bir muhasebe ayıdır, hem bireysel olarak hepimizin kendisini hesaba çektiği bir aydır. Bizler de nerede hata yaptık, eksiklerimiz nelerdir, bunların hepsinin muhasebe edeceğiz ve inşallah bu muhasebeyi yaparak yola emin adımlarla hep birlikte devam edeceğiz." 

Gül, Türkiye'nin bundan sonraki süreçte de birlik ve beraberlik içerisinde güzel günleri yaşayacağına inançlarının tam olduğunu ifade etti. 

- Karahasanoğlu: "Hiçbir grubun ya da cemaatin değil, bütün ümmetin sesi olacağız"

Yeni Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu da 1989 yılında küçük bir ofiste başladıkları yayıncılık serüvenine bugün gazete, televizyon kanalı ve internet sitesinden oluşan yayın grubu olarak devam ettiklerini söyledi. 

Kendilerine destek veren okuyucu ve izleyicilere teşekkür eden Karahasanoğlu, Yeni Akit gazetesinin geçmişte çeşitli davalarla ve tehditlerle yüz yüze geldiğini ancak bütün zorlukları atlatarak 6 bölgede basılan ve Türkiye'nin dört bir yanına ulaşan bir gazete olduğunu belirtti. 

Akit TV'nin de 30 Nisan tarihinde yayına başladığını ve bugün itibarıyla deneme yayınlarını tamamlayarak normal yayına geçtiğini bildiren Karahasanoğlu, "Tıpkı Yeni Akit gazetesi, Cuma dergisi ve yeniakit.com.tr'de olduğu gibi gündemin peşinde koşan değil, gündemi belirleyen bir Akit TV ile karşı karşıya kalacaksınız. Hiçbir grubun ya da cemaatin değil, bütün ümmetin sesi olacağız inşallah" ifadelerini kullandı. 

İftara, medya, sivil toplum ve iş dünyasından da çok sayıda davetli katıldı. 

Kaynak: Anadolu Ajansı