Yeni Bir Finansman İmkanı ‘Leaseback’

Yeni Bir Finansman İmkanı ‘Leaseback’

Finansal Kurumlar Birliği ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği işbirliğinde yeni bir finansman imkanı olan ‘leaseback’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

- Finansal Kurumlar Birliği ve Gaziantep Genç İşadamları Derneği işbirliğinde yeni bir finansman imkanı olan ‘leaseback’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Divan Otel’de gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Gaziantep Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, Vakıf Leasing Müdürü ve Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Manfinans Genel Müdürü Vahit Altun, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Koç Finans Genel Müdürü Yeşim Pınar Kitapçı, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Factoring Genel Müdürü Mustafa Şahan ile GAGİAD üyeleri katıldı.

Bilgilendirme toplantısında yeni bir finansman imkanı olan ‘leaseback’ yani ‘sat geri kirala’ sistemi anlatıldı. Ekonomi alanında uzman kişilerden oluşan Finansal Kurumlar Birliği üyeleri, Gaziantep Genç İşadamları Derneği üyelerine ‘leaseback’ sisteminin detaylarını aktardı. Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger, ‘leaseback’ sistemiyle ilgili sunum yaptı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Gaziantep Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdurak, şunları söyledi:

“Hepimizin finansal sistem içerisinde yakinen tanıdığı, çoğumuzun şirketlerinin işbirliği yaptığı leasing faktöring ve finansal şirketlerin birlik çatısı altındaki temsilcileriyle GAGİAD’ın düzenlemiş olduğu alternatif finans sistemleri toplantısını gerçekleştiriyoruz.

Günümüz Gaziantep’inde şirketlerimizin güçlü olması için rekabet koşullarına ayak uydurabilmesi için alternatif finans sistemlerine fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Alternatif finans sistemleri deyince sadece bankacılık yönüyle ele almak elbette ki bugünün şartlarında yeterli gelmiyor. Çünkü artık Gaziantep’in rakamları çok diri ve çok dinamik. Bu dinamizime ayak uydurulması gerekiyor. GAGİAD olarak her zaman söylediğimiz söylemlerden bir tanesi önümüzdeki engellerin kaldırılması. Bu engellerin kaldırılması için de şirketlerimizin güçlü olması gerekiyor. Özellikle finans bacağının çok güçlü olması gerekiyor ki şirketlerimizin geleceğe yatırım yapma noktasında daha kararlı hareket etmesi gerekiyor.

Bölgemizin zorlukları belli, zorlukların yanında tabi kolaylıkları da belli. Gaziantep olarak 204 ülke var, 180 ülkeye ihracat yapıyoruz. Irak ile son dönemlerde biraz azalan ihracat kaybımızı da başka ülkelerle telafi ediyoruz. Bunları yaparken de her zaman paraya ihtiyacımız var. Paranın kaynağı, ucuz olması, ulaşılabilir olması önemli. O paralar bize ulaşırken bizi yaşatabiliyor olması, bizi destekleyebiliyor olması önemli. Yoksa çok farklı sistemlerde de paralar bulunabiliyor. Bizim istediğimiz şirketlerimizi uzun ömürlü yapacak, ikinci, üçüncü kuşaklara devredecek, kurumsal şirketlerin oluşması için uzun vadeli işbirliği yapabilecek kurumlarla yürümek. Finansal Kurumlar Birliği de bu anlamda son dönemde hayatımıza giren, 2 yıllık bir geçmişi olan bir birlik ama bundan sonra ekonomi dünyasında adını çok fazla duyacağımız bir birlik. Sadece leasing şirketlerinden oluşmaması diğer finansal kurumları da içerisinde barındırıyor olması iş dünyasını da daha yakinen ilgilendireceğini tahmin ediyoruz.”

‘Leaseback’ sistemiyle ilgili sunum yapan ve sistemin ayrıntılarını GAGİAD üyelerine anlatan Vakıf Leasing Müdürü ve Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Zeki Özger ise sunum öncesi şöyle konuştu:

“Güneyimizin nadir şehri, inci şehri Gaziantep; ekonomimize her dönemde gerek müteşebbisi ile gerek üretimiyle gerek ticaretiyle gerek oluşturduğu katma değerle ve en önemlisi sıcak insanı, samimi insanıyla her dönemde gündemde olmuş ve bu ilgisinden dolayı da biz finans sektörünün iletişim içinde olmuştur. Bizler de bu yakınlığı, sıcaklığı hissederek aynı heyecanı, samimiyeti duyarak geldik.”

Bilgilendirme toplantısı, soruların yanıtlanması ile sona erdi.