Yeni Kongre Merkezi Çalışmaları Devam Ediyor

Yeni Kongre Merkezi Çalışmaları Devam Ediyor

Denizli’ye kültür ve sanat alanında farklı bir prestij kazandıracak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

- Denizli’ye kültür ve sanat alanında farklı bir prestij kazandıracak Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nin yapımı devam ediyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından inşaat çalışmaları devam eden Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Denizli’nin kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sağlayacak. Kentin kültür ve sanat hayatına yeni bir bakış açısı getirecek iki dev projenin inşası hızla yükselirken, modern yapıların bu alandaki önemli bir eksikliği kapatacağı kaydedildi.

Yerel yönetim anlamında Türkiye’de örnek olarak gösterilen Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin en iddialı projelerinden biri olan Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nin betonarme imalatlarının yapıldığı ifade edilirken, yangın sonrasında kullanılmaz hale gelen Belediye Sanat Merkezi inşasının da devam edildiği bildirildi.Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin yeni sanat merkezinde ise bin metrekarelik temel alanında 800 metreküplük beton döküm işinin tamamlandığı, kolonların yapımının ise sürdüğü ifade edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapımı devam eden iki yapının Ege bölgesinin en modern sanat merkezleri olacağını belirterek, "Bir çok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da Denizli’yi bölgenin en güçlü ve modern şehri haline getirmeyi hedefliyoruz. Türkiye’de örnek olarak gösterilecek olan bu modern merkezleri, halkımızın hizmetine sunmak adına çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor" dedi. Çalışmalar tamamlandığında kültür ve sanat alanında Denizli'nin bölgenin en güçlü şehri haline geleceğini vurgulayan Başkan Zolan, kültür ve sanat alanında birçok etkinlikleri olduğunu ancak salon konusunun sıkıntı oluşturduğunu söyledi. Başkan Zolan, "Bu merkezlerle artık fiziki anlamda da bir sıkıntı yaşanmayacak. İnşallah Denizli hak etiğini alacak" dedi.