Yeni sigara yasağı yılbaşında geliyor !

Yeni sigara yasağı yılbaşında geliyor !

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigara içilmesinin açık alanlarda da yasaklanmasına ilişkin genelgenin yılbaşında çıkacağını açıkladı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sigara içilmesinin açık alanlarda sınırlandırılmasına ilişkin genelgenin yılbaşından itibaren yürürlüğe gireceğini söyledi.

Hastane açılışı ve bakanlığına ait yatırımları incelemek için Karabük'e gelen Bakan Müezzinoğlu, Vali Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Gazetecilerin sigara içilmesinin açık alanlarda sınırlandırılmasına ilişkin düzenlemeyle ilgili sorusu üzerine Bakan Müezzinoğlu, "Yaptığımız, daha önce yaptığımız yasal düzenlemenin kapsamını genişletmek. Yasa kapsamı içine nargileyi de aldık. Yönetmeliklerle kapsamda yeni genişlemeler yapıyoruz" dedi.

Çocuk parklarında sigaranın tamamen yasaklanacağını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

"Diğer parklarda da belirli bir mekanda, parkın belirli köşesinde sigara içilen alan yapma. Yine hastane ve ibadethane bahçelerinde sigara içilebilecek alan yapılması. Halka açık restoran ve kafeterya gibi açık havadaki mekanlarda da açık havanın sigara içilen ve içilmeyen bölümleri gibi düzenlemelerin hazırlıklarını yapıyoruz. Tamamlanınca Başbakanlığa sunacağız. Genelge olarak yayınlayacağız. Muhtemelen önümüzdeki bir iki ay içerisinde tamamlanmış, yılbaşı itibariyle başlamış oluruz."