Yeni Trend: Gamze Estetiği

Yeni Trend: Gamze Estetiği

Yüz güzelliğine ve yüzün karakteristik yapısına daha çekici ve sempatik bir anlam katan gamzeler, bugün gelişmiş estetik cerrahi teknikleriyle oluşturulabiliyor.

Yüz güzelliğine ve yüzün karakteristik yapısına daha çekici ve sempatik bir anlam katan gamzeler, bugün gelişmiş estetik cerrahi teknikleriyle oluşturulabiliyor. Yanaklarında gamze olmasını isteyenler, pratik bir şekilde uygulanan teknikle arzu ettikleri gamzeye kavuşabiliyorlar.

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Op. Dr. Yücel Sarıaltın, son günlerde sıklıkla talep edilen gamze estetiği hakkında bilgiler verdi: "Doğuştan gelen gamzeler, gülme, konuşma gibi yüz mimikleri yapıldığında, mimik kaslarının arasında kalan boşlukla oluşurlar. Cilt altındaki bağ dokusunun bu boşluk sayesinde aşağı çekilmesi sonucu gamzeler daha belirgin hala gelir. Bizlerse, gamzeyi, pratik bir teknikle, son derece doğal bir görüntü kazandırarak oluşturabiliyoruz."

İSTEYEN HERKES GAMZE ESTETİĞİ YAPTIRABİLİR

Op. Dr. Sarıaltın, gamze estetiğinin, isteyen hemen herkese yapılabileceğini de vurguladı. Sarıaltın, operasyonun yapılışını anlattı: "Öncelikle hastamızla beraber yüz kontürüne uygun olarak, gamzenin oluşturulacağı yeri belirliyoruz. Lokal anestezi altında, yanağın iç kısmına ufak bir dikiş atıyoruz. Küçük emilebilir iple yapılan bu dikiş, derinin yanak içinden alt yüzeyini yakalar ve istenilen yerde gamze şeklinin oluşturulmasını sağlar. İç deri ve kas arasındaki bu ufak yara birkaç gün içinde iyileşir ve dikiş erir. Sonucunda da kalıcı gamze oluşturulmuş olur. Deri yüzeyine müdahale olmadığı, ağız içinden uygulama yapıldığı için iz kalmaz."

GAMZE, İYİ ŞANSI VE REFAHI SİMGELİYOR

Yücel Sarıaltın, işlemin ortalama 15, 20 dakika sürdüğünü ve sosyal hayatı etkilemeyen bir uygulama olduğunu ifade etti. Sarıaltın gamze estetiğini tercih etme nedenlerine de değindi: "Gamze estetiği olmak isteyen hastalarımızın çoğu, karakteristik bir görüntüye sahip olmak için bu işlemi yaptırmak istiyor. Gamze çoğu kültürde iyi şansı ve refahı simgeliyor. Gamzeli bir yüzün gülümsemeyi aydınlattığını, yüzü daha çekici ve sempatik gösterdiğini ve farklı bir ifade kattığını da söyleyebiliriz". Sarıaltın gamze estetiğinin sadece yüze değil kalça bölgesine de yapıldığını söyledi: "Kalça bölgesindeki gamzelerin çekiciliği artırması sebebiyle talep ediliyor. İlk önce kalça bölgesinde gamze yerlerini belirliyoruz. Sonra o bölgeden yağ doku alıp gamze oluşmasını sağlıyoruz. İşlem yaklaşık 30 dakika sürüyor."

Kaynak: İHA