Yeni yılda güzelliğinizle büyüleyin..

Yeni yılda güzelliğinizle büyüleyin..

İşte güzelliğinizi vurgulayacak yeni trendler..

Yeni sezonun modasını gözler önüne seren dünyaca ünlü markaların defileleri, yeni güzellik trendlerini de yansıttı. 'Tost' saçlardan çılgın farlara, iddialı kaşlardan ten rengi parlatıcıya kadar güzelliğinizi vurgulayacak yeni trendler podyumlardan hayatımıza adım attı bile

TEN RENGİ PARLATICI
Louis Vuitton defilesinde makyözler modellere, dudaklarının seksi ve dolgun gözükmesi için bej rujun üzerine parlatıcı uyguladı. Siz de renksiz bir rujun üzerine süreceğiniz parlatıcıyla aynı görünüme kavuşabilirsiniz.

TOST SAÇLAR
80'li yılların en popüler saç şekillendiricisi, bu yıl defilelerde çokça tercih edildi. Örneğin Givenchy defilesinde, tepedeki saçlar net bir şekilde taranıp arkaları tost yapılmış. Eğer 'sıkıştırılmış görünüm' sizi ürkütüyorsa, şu yolu uygulayın: Pamuk şeker gibi bir doku elde etmek için, tost yaptıktan sonra saçı geriye doğru tarayın ve atkuyruğu yapın.

SERT GÖZLER
Siyah eyeliner ve far ikilisiyle yaratılan dumanlı gözler için makyaj artistleri dokulu farları kullanmış. Michael Kors defilesinde, makyaj artisti Dick Page, sert ama yine de kadınsı bir görünüm elde etmek için, kirpik diplerinde pırıltılı ama çok gösterişli olmayan farları tercih etmiş. Ama dramatik görünümü hafifletmek için maskara sürülmemesi gerekiyor.

PEMBE ALLIK
Soğuk bir günde yanakların aldığı rengi veren gül pembesi allıklar bu sezonun favorisi. Siz de renkli bir allıkla yanaklarınıza soğuktan pembeleşmiş etkisi verebilirsiniz. Ama makyajın geri kalanını minimumda tutmak şartıyla... Çünkü pembe bir allıkla maskara yeterli olacaktır.

ISLAK GÖRÜNÜMLÜ SAÇLAR
Gucci defilesinde, güçlü 80'lerin görünümü yeniden karşımıza çıktı. Bunun arkasında ise saç spreyleri yatıyor. Saçınızda fazla pürüzsüz bir görünüm istemiyor ama parlaklığı seviyorsanız, önce saçınızı hacim katan bir şampuan ve saç kremiyle yıkayın. Ardından da saç spreyini sıkın.

CESUR KAŞLAR
Yves Saint Laurent defilesinde kırmızı dudaklar, kalemle yoğunlaştırılmış kaşlarla kullanıldı. Vera Wang defilesinde ise, kaşların şeklini belirginleştirmek için pudra kullanıldı ve yüzün geri kalanına nötr bir renk uygulandı. Böylece, çok fazla makyaj olmadan da güçlü bir görünüm elde edildi. Kaşlarınız ister kavisli ister düz olsun, bu trendin amacı onları belirginleştirmek. Bunun için pudra ve wax ile doldurarak kaşlarınıza derinlik kazandırın.

İDDİALI FARLAR
Çılgın renkler sezonun en ilginç detaylarından. Dior defilesinde, turuncu ve sarı rol çalarken, Marc Jacobs defilesinde mor büyük bir sükse yarattı. Sürdüğünüz farın yapışarak sabit kalması için önce göz kapaklarınıza vazelin sürün. Ardından, üst kirpik diplerinize, sezonun modası olan simi ince bir hat şeklinde uygulayabilirsiniz.

KIRMIZI RUJ
Kırmızı ruj genellikle yeni sezon trendleri listesinde ilk sıraya oturur fakat bu kış, dudaklar daha karamsar bir havaya bürünüyor. Makyaj artistleri, mürdüme kaçan tonları seçerek Dita Von Teese stili dudaklar yarattı. Siz de deneyin...