Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı anı kamerada

Yeniçağ Gazetesi'ne saldırı anı kamerada

Yeniçağ Gazetesi'ne kalabalık bir grup tarafından saldırı düzenlendi.

Yeniçağ Gazetesi merkez binasına bir grup tarafından taşlı sopalı saldırıda bulunuldu. Gazetede binasında maddi hasar meydana gelirken saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Edinilen bilgiye göre, Yeniçağ Gazetesi'nin Yenibosna'da bulunan merkez binasına saat 20.30 sıralarında kimliği belirsiz yaklaşık 30 kişilik bir grup tarafından saldırı düzenlendi. Grup, gazete binasının içerisine kadar girerek ellerinde getirdikleri taş ve sopalarla cam ve çerçeveleri indirdi. Bina önünde duran bazı araçlarda da maddi hasar oluştu. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken grup, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. İhbar üzerine, gazete binasına çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, gazetenin bulunduğu sokağı güvenlik kordununa aldı. Polisinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

SALDIRI ANI KAMERADA

Grubun taş ve sopalarla saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, ellerinde taş ve sopa bulunan çok sayıda kişinin gazetenin giriş kapısına saldırı yaptıkları görülüyor.

5849aaa067b0a913dcc56e78.jpg

GAZETEDEN AÇIKLAMA

Yeniçağ Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yabuloğlu, gazete binasına bir grup tarafından yapılan taşlı sopalı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gazeteden çıkmasının ardından saldırının gerçekleştiğini belirten Yabuloğlu "Biz çıktıktan sonra saldırı gerçekleşmiş, arkadaşların haber vermesiyle geri geldik. Girişteki tüm cam çerçeve indirilmiş, Bizi en çok sevindiren, hiçbir personelimizin burnu kanamamış. Cana gelecek olan mala gelsin. Bina önündeki araçlar tahrip edilmiş. İhbar üzerine sağ olsun polis arkadaşlarımız gelmiş, gerekli tedbirleri almış, olay yeri incelemelerini yapıp her şeyi titizlilikle inceliyorlar. İfade alıp onlar da bu işi aydınlatmak için gayret ediyorlar. Arkadaşlarımızdan öğrendiğimize göre 15-25 kişilik bir grup toplu olarak gelmişler, ellerinde taş ve sopalarla binanın dış camlarını kırıp içeriye girmişler. Girişteki bankları falan tahrip etmişler, eşyaları dağıtmışlar. O sırada tabi personel büyük bir şaşkınlık içerisinde idari bölümün kapısını kapatmışlar. Onlar da daha sonradan anlaşılıyor ki, yangın tüpleriyle kapıyı kırmaya gayret etmişler. O kapıyı açamayınca da 3-5 dakika içinde geldikleri gibi gitmişler. İçerideki kameraları tahrip etmişler. İçerideki ve dışarıdaki kameraların çektiği görüntülerden aşağı yukarı eşkalleri belirlenmiş durumda. Polis de en kısa sürede yakalayacaktır. Polis araştırmayı yaptı herhangi bir mermi çekirdeği bulunmadı. Personelden silah gören yok. Tehdit falan almadık. Yakın zamanda birilerini öfkelendirecek yayın da yok." dedi