Yerel seçim ağır cezalık oluyor

Yerel seçim ağır cezalık oluyor

İstanbul'un Kağıthane ilçesinde 30 Mart yerel seçimlerine damgasını vuran "oy hırsızlığı" iddiaları ağır cezalık oluyor.

30 Mart yerel seçimlerinde, Kağıthane’de CHP ve MHP’ye ait binlerce oyun AKP’ye yazıldığı iddiasıyla ilgili açılan yedi dava daha, Asliye Ceza Mahkemesi’nden görevsizlik kararıyla Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Taraf gazetesinden Aysun Yazıcı'nın haberine göre Kağıthane’de oy hırsızlığı yapıldığı iddiasıyla açılan davaların dünkü duruşmalarında önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasında, hâkim kendi mahkemelerinde bulunan yedi davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderileceğini açıkladı. Bu kararla, ağır cezaya giden dava sayısı sekiz oldu. Bu arada dün İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya da sanık olan 1360 nolu sandık başkanı Ali Murat Bolat katıldı. CHP adına avukat Zeynel Öztürk duruşmaya girdi. Partinin İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın da duruşmayı izledi. Sanık Ali Murat Bolat, düzenledikleri tutanakları, ilçe seçim kuruluna teslim ettiklerini ve daha sonra ayrıldığını söyledi. Teslim ettiği belgeler üzerinde herhangi bir karalama ya da değişiklik söz konusu olmadığını ileri süren Bolat, teslim etmeden önce tutanakların fotoğrafını çektiğini söyledi. Dosyadaki 1360 nolu sandığın büyükşehir belediyesi seçim sonuç tutanağını incelediğini belirten Bolat, sadece ismi ve imzasının kendi yazısı olduğunu, tahrifat yapılan yazı ve rakamların kendisine ait olmadığını savundu. Bolat söz konusu fotoğrafı daha sonra mahkemeye sunacağını söyledi. CHP’nin avukatı Zeynel Öztürk, sanığın evrakları teslim ettiği ilçe seçim kurulu görevlisinin tespit edilmesini istedi.

“KOZMİK ODAYA GİRENLER TESPİT EDİLSİN”

Duruşmanın ardından CHP’liler adliye önünde basın açıklaması yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, bu davanın Türkiye’de evrak üzerinde sahtecilik iddiasının somut bir örneği olduğunu söyledi. Karayalçın, “Türkiye’de hemen hemen her seçimden sonra pusulalar üzerinde dile getirilen ya da evrak üzerinde sahtecilik yapıldığı yönündeki iddiaların en somut olanının davası biraz önce görüldü. Bunlar bizim bulduklarımız. Bizim bulamadığımız ulaşamadığımız seçim sonucunu çok ciddi şekilde etkilemiş olan çok sayıda olay yaşanmıştır” diye konuştu. Karayalçın, kozmik odaya girenlerin tespit edilmesini talep ettiklerini söyledi.