Yerköy Yöresel Kalkınma Çalıştayı Yapıldı

Yerköy Yöresel Kalkınma Çalıştayı Yapıldı

Yerköy Kaymakamlığı, Yerköy Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu “Yöresel Kalkınma” çalıştayı gerçekleşti.

- Yerköy Kaymakamlığı, Yerköy Belediyesi ve Bozok Üniversitesi Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu “Yöresel Kalkınma” çalıştayı gerçekleşti.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen ve Başkanlığını Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmi İşler ve Çalıştay Başkan Yardımcılığını Bozok Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mustafa Böyükata’nın üstlendiği toplantıya Yerköy Kaymakamlığı, Yerköy Belediyesi, Sivil Toplum Kuruluşları, Akademisyenler ve işadamları katıldı.

Dört oturumda tamamlanan çalıştayın açılışında konuşan, çalıştay başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Nemci İşler, yöreye dönük yapılabilecek çalışmalarda verebileceği katkılardan kaçınmayacağını ve çalıştay hakkında katılımcılara çeşitli bilgilendirme yaptı. İşler, Yöreye özgü mevcut kaynaklar ve yapılabilecek işlerden söz ederek; Jeotermal kaynaklar, kavun üretimi, kaya tuzu, hayvancılık, turizm, tarıma dayalı sanayi, kara yolu ve demir yolu ile nakliye, tarımsal ürünler ve alternatif ürünler, güneş enerjisinden faydalanma, ORAN ve KOSGEB gibi proje destek kuruluşları ve istihdam konularında değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. İşler, yüksek verim için eğitim faaliyetlerinin önemine de vurgu yaptı ve “Yöreye ilişkin çalışmalar için bu toplantının bir başlangıç oluşturacaktır” dedi.

Kaymakamı Nevzat Şengök ise Yerköy’de güç birliği ile birçok yatırımın kazandırılacağının altını söyledi.

YERKÖY YÖRESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

YERKÖY YÖRESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI

YERKÖY YÖRESEL KALKINMA ÇALIŞTAYI YAPILDI