Yerköy’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yerköy’de Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin Kuruluşunun 91'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

- Cumhuriyetin Kuruluşunun 91'inci yılı tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ilçesinde de coşkuyla kutlandı.

Yerköy İlçe Stadyumunda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinliklerine Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören Yerköy Kaymakam Nevzat Şengök, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Abidin Işlak, okulların ve katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başlandı. Kutlama sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök,“Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin, Büyük Devlet adamı Atatürk'ün önderliğinde kenetlenerek, Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu Tüm Dünya ilan ettiği günün 91. yıldönümüdür. Bugün, bu topraklarda yaşayan istisnasız herkesin; doğulusu, batılısı, güneylisi, kuzeylisinin, bu vatan topraklarını kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesi, bir onur, haysiyet ve namus mücadelesi neticesinde, zaferle taçlanan "Kurtuluş Savaşı" sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 91. yıldönümüdür. Yani bugün, millet olmanın, bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gün” dedi.

İlçe kaymakamı Şengök’ün konuşması sonrasında okullar arası düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Ödül töreninden sonra öğrenciler tarafından çeşitli şiirler okundu ve program tören geçişi ile son buldu.

YERKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

YERKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

YERKÖY’DE CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI