Yeşilçam’ın Sahneleri, Yağlı Boya Tablosu Oldu

Yeşilçam’ın Sahneleri, Yağlı Boya Tablosu Oldu

EDİRNE'de devam eden Uluslararası Film Festivali kapsamında ressam Elmas Dorukkaya'nın Yeşilçam karelerinden oluşan "Sinema Karelerinde Yaşam" resim sergisi...

EDİRNE'de devam eden Uluslararası Film Festivali kapsamında ressam Elmas Dorukkaya'nın Yeşilçam karelerinden oluşan "Sinema Karelerinde Yaşam" resim sergisi açıldı. Yeşilçam'ın unutulmaz film sahnelerinden oluşan 19 yağlı boya tablosu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Edirne'de bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Film Festivali kapsamında Ankara Devlet Opera ve Bale sanatçısı ressam Elmas Dorukkaya'nın Yeşilçam film sahnelerinden esinlenerek yaptığı yağlı boya tablolar Edirne'de sergide toplandı. Devecihan Kültür Merkezi'ndeki sergisinin açılışına Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in yanı sıra film festivali kapsamında kentte bulunan Romanya Kültür Bakanı Yardımcısı Bogdan Stenovici, Edirne Kültür Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile sanatseverler katıldı.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve beraberindekiler kurdele keserek serginin açılışı yaptıktan sonra yağlı boya tabloları inceledi. Sergi de Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu Sadri Alışık'ın "Serseriler Kralı', Yılmaz Güney'in "Seyit Han', Türkan Şoray'ın "Azap" filminden unutulmaz sahnelerin yer aldığı 19 tablo sergilendi.

'VALİ FİLM GELİRLERİ, FAKİRLERE DAĞITILACAK'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, festval kapsamında gösterilen filmlerden edilen gelirin fakirlere dağıtılacağını ifade ederek, "Festivalde 2 liradan izlenen filmlerden elde edilen gelir, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na bağışlandı. Sembolik bu rakam, akşamları zabıtla teslim alınıyor. Geliri fakirlere vakıf aracılığıyla dağıtılacak" dedi.

14 YILDA HAZIRLANDI

Ressam sanatçısı Elmas Dorukkaya ise yaklaşık 14 yıldır Yeşilçam unutulmaz filmlerinden oluşan sergiyi hazırladığını belirterek, "Yeşilçam'ın "Bitmeyen Yol', "Üç Arkadaş', "Yılanların Öcü', "Seyyid Han" ve "Susuz Yaz" gibi filmlerden bazı anlar resmedildi. Sergi 19 yağlı boya tablodan oluşuyor ve film festivali boyunca da açık kalacak" dedi.

FOTOĞRAFLI