Yeşilgiresun Belediyespor'un Litvanyalı Oyuncusu Dulkys:

Yeşilgiresun Belediyespor'un Litvanyalı Oyuncusu Dulkys:

"Türkiye basketbolda Avrupa'nın en iyi liglerinden birisine sahip. Yeniden Türkiye'ye dönmem ve Yeşilgiresun Belediyespor'u seçmemdeki en büyük etken de bu oldu"

GİRESUN (AA) - Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Yeşilgiresun Belediyespor'un Litvanyalı oyuncusu Deividas Dulkys,"Türkiye basketbolda Avrupa'nın en iyi liglerinden birisine sahip. Yeniden Türkiye'ye dönmem ve Yeşilgiresun Belediyespor'u seçmemdeki en büyük etken de bu oldu" dedi.

Yeşilgiresun Belediyespor'un geçtiğimiz haziran ayında İtalya'nın Reyer Venezia takımından kadrosuna kattığı Dulkys, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelecek sezon için iddialı olduğunu söyledi.

Üç yıl önce TOFAŞ forması ile Türkiye'de oynama fırsatı bulduğunu kaydeden Dulkys,"Yeniden Türkiye'de olmak çok güzel" diye konuştu. 

Basketbol Süper Ligi'nin Avrupa'nın en iyi liglerinden birisi olduğunu kaydeden Dulkys, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın önemli birçok yıldızı burada. Türkiye basketbolda Avrupa'nın en liglerinden birisine sahip. Yeniden Türkiye'ye dönmem ve Yeşilgiresun Belediyespor'u seçmemdeki en büyük etken de bu oldu. Üç yıl aradan sonra ligde oynayacak olmak çok güzel."

 Giresun'un basketbol kenti, seyircinin de son derece ateşli olduğunu öğrendiğini dile getiren Deividas Dulkys,"Buraya başarı için geldim. Giresun basketbolseverinin beklentilerine cevap vermek için elimden geleni yapacağım" şeklinde görüşlerini aktardı. 

Dulkys, yabancı ve Türk oyuncularla kısa sürede iyi anlaştığını ve adaptasyon sürecini en kısa zamanda atlatacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı