YEŞİLLİ'DE EL SANATLARI SERGİSİ

YEŞİLLİ'DE EL SANATLARI SERGİSİ

Mardin'in Yeşilli ilçesine bağlı Dereyanı köyünde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan kursta hazırlanan ürünler sergilendi.

Mardin'in Yeşilli ilçesine bağlı Dereyanı köyünde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce açılan kursta hazırlanan ürünler sergilendi.

Yeşilli Kaymakamı Ediz Sürücü, serginin açılışında yaptığı konuşmada, ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Dereyanı köyünde düzenlenen kurslarda kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünlerin sergilenmesini istediklerini söyledi.

Sürücü, Halk Eğitim Merkezlerinin bu tür farklı etkinliklerle kadınlara ulaşmasını takdirle karşıladığını ifade ederek, ilkkez Dereyanı köyünde açılan kursu yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına bütün köylülerin sahiplendiğini belirtti.

Kurslarda, kilim dokuma, gümüş işleme, tiyatro, bayan halk oyunları, mesleki ve kültürel, hazırlık ve okuma yazma eğitimleri verildiğini vurgulayan Sürücü, "Halk Eğitim Merkezi halkın istek ve beklentilerine cevap veriyor. Doğru yerde doğru çalışmalar yapıyor. Bu serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Bağış, bugüne kadar birçok sergi açtıklarını ancak en büyük coşkuyu Derayanı köyünde gördüklerini söyledi.

Bu ilginin halk eğitim çalışmalarını bazı kurslarla ve ve bazı yerlerle sınırlandırılmaması gerektiğini gösterdiğini ifade Bağış, gerçekleştirdikleri kurslar, sergiler ve kültürel etkinlerle her mahalleye, her köye, her eve ve her bireye ulaşmak istediklerini belirtti.

Köy Muhtarı Ahmet Doğan da, köylerinde ilk kez Halk Eğitim Merkezi'nce kurs düzenlendiğini, açılan kursa köydeki vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Sürücü serginin açılışını gerçekleştirdi.

Açılışa, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özer Şenol, ilçe Milli Eğitim Müdürü Erol Yaşar, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.