YHT'ye bağlanacak hatlar belli oldu !

YHT'ye bağlanacak hatlar belli oldu !
Güncelleme:

İETT, Yüksek Hızlı Trene entegre otobüs seferlerini belirledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İETT Genel Müdürlüğü, 25 Temmuz Cuma günü açılacak ve İstanbul-Ankara arası mesafeyi 3.5 saate indirecek YHT hattına entegre edilen otobüs hatlarını belirledi.

İETT, Pendik Yüksek Hızlı Tren İstasyonu’na kolay ulaşım için Anadolu ve Avrupa yakasından toplam 9 hattı bu istasyona entegre etti. Yeni düzenlemelerle birlikte YHT İstasyonu’na; Metro, Metrobüs, Marmaray ve deniz yoluyla ulaşım imkanı sağlandı. İstasyona yeni İETT durakları da yapıldı.

İŞTE YENİ HATLAR

Yeni kurulan KM20 numaralı hat ile Hızlı Tren İstasyonu’ndan Sabiha Gökçek Havaalanı ve Kartal Metro bağlantısı sağlandı. Mevcut bulunan  16 numaralı (Pendik – Kadıköy), 16D numaralı (Pendik – Kadıköy), 17 numaralı (Pendik – Kadıköy) ve 222 numaralı (Pendik – Kadıköy) hatları ile Kartal, Maltepe, Kadıköy ilçeleri ve Kadıköy Vapur İskelesi entegresi yapıldı.

132P numaralı (Veysel Karani – Sultanbeyli - Kartal) ve 132V numaralı (Basra Caddesi - Sultanbeyli - Kartal) hatları ile Sultanbeyli ilçesine bağlantı sağlanırken 16A numaralı (Pendik - Harem) hattı ile D–100 karayolu bağlantılı hatlarla Uzunçayır Metrobüs, Harem, Üsküdar Marmaray ve deniz ulaşımı entegresi oluşturuldu.

251 numaralı (Pendik- Şişli) hattı ile de Avrupa yakası bağlantısı sağlandı.