Yıldızlı Öğrenciler Cv’lerini Güncelledi

Yıldızlı Öğrenciler Cv’lerini Güncelledi
Güncelleme:

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü'nün düzenlediği "CV'nin Güncelle" etkinliğinde Yıldızlı öğrenciler Türkiye'nin lider firmalarının üst...

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü'nün düzenlediği "CV'nin Güncelle" etkinliğinde Yıldızlı öğrenciler Türkiye'nin lider firmalarının üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi.

Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen "CV'nin Güncelle" etkinliği Türkiye'nin lider firmalarının üst düzey yöneticilerini öğrencilerle buluşturdu.

Etkinlikte konuşan Deloitte Türkiye CEO'su Hüseyin Gürer, herkesin belli bir hedefe sahip olması gerektiğini vurguladı.

Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü, tarafından 10'uncusu düzenlenen "CV'ni Güncelle" etkinliği Davutpaşa Kampüsü Elektrik-Elektronik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyük ilgi toplayan etkinlikte, Türkiye'nin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri katılımcılarla bir araya geldi. Yoğun ilgi çeken etkinliğin oturumlarda, öğrencilere profesyonel hayatlarıyla ilgili ipuçlarını öğrencilerle paylaştı.

"GEÇMİŞİ BAZ ALARAK BUGÜNÜ DEĞERLENDİRMEK"

Etkinlikte konuşan IBM Genel Müdür Yardımcısı Arzu Türker Yılmaz sunumunun başlığı olan "Karma" kavramının yaşamı üzerindeki etkilerinden bahsetti. Yılmaz, geçmişi baz alarak bugünü değerlendirmenin önemini vurguladı. Şirketlerin devamlılığını ancak hızla gelişen teknolojiyi yakından takip ederek sağlayabileceğini belirten Yılmaz, IBM'nin bu konuda dünyanın önde gelen isimlerinden olduğunu söyledi. Ardından geliştirdikleri "Watson" isimli yapay zeka programının dil öğrenebilmek, kitap okuyabilmek, konuşma diliyle sorulan bir soruyu saniyeler içinde cevaplayabilmek, hatta verilen belirtilerle hastalık teşhisi yapmak gibi son derece üstün yeteneklere sahip olduğundan bahsetti. Konuşmasının sonunda ise Yılmaz öğrencilerin sorularını birebir yanıtladı.

GENÇ BİR MARKA OLMAK

Nestle Türkiye İçecekler Genel Müdürü İsmail Bütün, etkinlikte katılımcılarla buluştu. "İnsan doğumu 9 ay 10 gün, Nescafe'nin doğumu 2 yıl sürdü" diyen Bütün, Nestle'nin dünyadaki, Türkiye'deki yeri hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Stratejik hedefinin gençler olduğunu söyleyen İsmail Bütün, "Lider olmamızın sebebi gençlere hitap etmekten ziyade genç bir marka olmak." diyerek katılımcılara kahvenin geçmişi ile ilgili bir video izletti ve öğrencilerin sorularını alarak sunumunu sonlandırdı.

KARİYERDE DERİNLİK

Aselsan İnsan Kaynakları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Yavuz katılımcılarla buluştu. Konuşmasına Aselsan'ın vizyoner yapısından bahsederek başlayan Yavuz, "Kariyerde Derinlik" konusu altında katılımcıları bilgilendirdi.

Aselsan'ın tamamen özel bir şirket olduğunu belirterek yüzde 61'lik kısmının mühendislerden oluştuğunu ekledi. Aynı zamanda çalışanları yüksek lisans ve doktora yapımına teşvik ederek eğitime verilen önemi vurguladı. "Yaptığımız hiçbir şey taklit veya kopya değildir" sözleriyle özgünlüğe de değinen Yavuz, Aselsan'ın Ankara'daki en büyük altın tüketicilerinden olduğunu belirtti. Hüseyin Yavuz, katılımcılara kariyer haritasından bahsetti. "Daha iyi nasıl yapabilirim?" sorusunun motivasyonlarını artıracağını ekledi ve öğrencilerin sorularını yanıtlayarak sunumunu tamamladı.

"HERKES BELLİ BİR HEDEFE SAHİP OLMALI"

CV'ni güncelle etkinliğinin son oturumunda Deloitte Türkiye CEO'su Hüseyin Gürer katılımcılar arasındaydı. Deloitte'nin 30 yıldır Türkiye pazarında bulunduğunu ve 30 yıldır burada çalıştığını belirten Gürer, şirketin genel yapısına kısaca değinerek tecrübelerinden bahsetti. Gürer, kariyerimizi daha önceden planlayıp belli bir stratejiye oturtmamız gerektiğini, dolayısıyla herkesin belli bir hedefe sahip olması gerektiğini vurguladı. "Yeteneklerimiz nerede gelişecekse, hangi alanda kendimizi iyi hissediyorsak o şirkette ve o alanda çalışmalıyız" diyerek öğrencilerin kendi kariyerlerine yön vermelerinin önemini vurguladıktan sonra katılımcılarla soru cevap şeklinde sunumunu bitirdi.