Yılın dizisi "Serçe Sarayı" başlıyor !

Yılın dizisi "Serçe Sarayı" başlıyor !

Serçe Sarayı, 5 Mart Perşembe günü ilk bölümü ile Star TV'de...

Dünyanın en büyük bağımsız yapım şirketi Endemol ile BAZI FİLMLER’in ortak yapımcılığını üstlendiği, Songül Öden, Mert Fırat ve Alican Yücesoy'un başrollerini paylaştığı ‘Serçe Sarayı’ 5 Mart Perşembe günü yayınlanacak ilk bölümü ile izleyicinin karşısına çıkacak.

KADRODA YILDIZLAR GEÇİDİ

‘Yaprak Dökümü’, ‘Menekşe ile Halil’ ve ‘İntikam’ gibi çok sevilen dizilerin yönetmeni Mesude Erarslan’ın yönetmen koltuğunda oturduğu dizide Songül Öden, Mert Fırat ve Alican Yücesoy dışında Esra Dermancıoğlu, Serkan Ercan, Erkan Bektaş, Selen Öztürk, İsmail Ege Şaşmaz, İlayda Alişan, Gürsu Gür, İpek Bağrıaçık, Selen Domaç, Gülen Karaman ve Turgay Kantürk gibi birbirinden değerli oyuncular rol alıyor.

YURTDIŞI SATIŞI YAPILDI

İstanbul’un tarihi semtlerinden Üsküdar Emek Mahallesinde iki aydır çekimleri devam eden ‘Serçe Sarayı’ henüz ekrana gelmeden yurtdışı satışı yapıldı. Geçen yıl Ortadoğu’da ‘Drama Kraliçesi’ ve ‘En İyi Kadın Oyuncu’ ödülleriyle taçlandırılan Songül Öden’in başrolünü oynadığı ‘Serçe Sarayı’ yurtdışında da  milyonlarca Öden hayranı tarafından merak ve heyecanla bekleniyor.

 “HERKESİN YENİ RÜYALAR GÖRMEYE HAKKI VAR”

Genç bir kadının kendisine söylenen tüm yalanlara ve yaşadığı zorluklara rağmen ayakta kalma mücadelesinin sıcak bir mahalle atmosferi içinde anlatıldığı ‘Serçe Sarayı’na Songül Öden’in “Herkesin yeni rüyalar görmeye hakkı var” sözleri damga vuracak.

1.Bölüm özeti

BÜYÜK YALAN ORTAYA ÇIKIYOR

“Doğduğumda o kadar küçükmüşüm ki, çok yaşamaz, ölür  demiş komşular... Rahmetli anacığım incitmekten korkmuş da uzun zaman eline bile alamamış beni.

İşte bu yüzden olsa gerek, adımı Serçe koymuş.”

İki yıl önce eşini kaybeden ve hala onun yasını tutan Serçe bir tesadüf sonucu, eşi tarafından kendisinden saklanan gerçekle yüzleşir. Serçe’nin gençlik aşkı Kadir de yıllar önce terk ettiği mahalleye dönmüş, üstelik de arkadaşlarıyla Serçe’nin gönlünü yeniden kazanmak üzere iddiaya girmiştir.

Kendini çocuklarına ve kız kardeşine adayan Serçe bir karar vermek zorundadır, ya önüne çıkan ilk kişiyle evlenecek ya da kendi ayakları üzerinde durarak hayatını devam ettirecektir... Bir yandan Kadir öte yandan çocuklarının öğretmeni Ali Rıza, Serçe’nin peşindeyken, Serçe kimsenin kendisinden beklemediği bir şey yapar.

SERÇE SARAYI GENEL HİKAYE ÖZET

30'lu yaşlarının başında olan Serçe, İstanbul'da, komşuluk ilişkilerinin yoğun yaşandığı canlı, samimi ve bir o kadar da olaylı bir mahallede iki oğlu ve kız kardeşiyle birlikte sakin bir hayat yaşamaktadır. Eşi Ramazan'ı trafik kazasında kaybettikten sonra çıkan taliplerin hiçbirini kabul etmeyip kendisini çocuklarına ve kız kardeşine adamıştır. Ancak bir gün hiç beklenmedik bir şey olur;  Serçe tüm evlilik hayatı boyunca büyük bir yalanla yaşadığını öğrenir. Gerçeklerle yüzleşmek Serçe için hayatının dönüm noktasıdır. Serçe bunları yaşarken gençlik aşkı Kadir’in de mahalleye geri dönmesiyle işler karışır.