Yıllar sonra yeniden...

Yıllar sonra yeniden...

Muğla'da 38 yıl önce evlatlık verilen 2 kardeş yıllar sonra yeniden buluştu.

Muğla'da 38 yıl önce evlatlık verilen iki kardeş yıllar sonra bir araya geldi. Küçükdemirel ailesinin yoksulluk nedeniyle evlatlık olarak verdiği 11 kardeşten ikisi, sosyal medya aracılığıyla buluştu.


Muğla’nın Göktepe Mahallesi’nde, çoban Hasan Küçükdemirel ve ev kadını Adile Küçükdemirel’in çocukları olan 11 kardeş, küçük yaşlarda Ege Bölgesi’nin değişik illerine evlatlık verildi. Yoksulluk nedeniyle çeşitli illere savrulan kardeşler, birbirlerinin varlığından habersiz yeni yuvalarında yaşamlarını sürdürdü.

1976 yılında farklı ailelere evlatlık verilen 11 kardeşten Mehmet Küçükdemirel ile kardeşi Dilek Ekin Tengül, 38 yıl sonra buluştu. Facebook hesabına gelen bir mesajla ağabeyinin izini bulduğunu belirten Dilek Ekin Tengül, her ikisini de tanıyan bir kişi sayesinde buluştuklarını söyledi. İki aylıkken evlatlık verilen 38 yaşındaki Dilek Ekin Tengül, 50 yaşındaki ağabeyi Mehmet’i görünce bir sıcaklık hissettiğini belirterek "Kanım çekti. Sanki ağabeyim olduğunu hissettim" dedi. Yaşamı boyunca kardeş hasreti çektiğini vurgulayan Tengül, yıllar önce ailesiyle bir düğüne gittiğini ve orada iki kardeşiyle daha karşılaşma fırsatı bulduğunu anlattı. Tengül, "Beni evlatlık edinen annem ve babam ile birlikte Yeşilyurt Mahallesi’nde bir düğüne gitmiştik. Orada bulunan iki ağabeyim Halil ve Süleyman’a ’Düğüne Dilek adında bir kardeşiniz gelecek’ demişler. Düğün sırasında karşıma geçen iki genç, bana bakıp bakıp gülüyordu. Önce tuhafıma gitti. Biri bana gülenlerin kardeşlerim olduklarını söyledi. Ailem, o zaman yeni yeni öğrenmeye başladığım kardeşlerimle görüşme yasağı getirmişti. O nedenle ikisiyle bir daha görüşemedim" diye konuştu.

Yatağan İlçesi’ndeki bir aileye evlatlık verilen Tengül, kardeşlerinden yalnızca biriyle sürekli görüştüğünü söyleyerek "Beni evlat edinen babam sayesinde o yıllarda İzmir’in Bergamaİlçesi’nde yaşayan Kader adındaki kardeşim ile görüştüm. Bu ziyaret sırasında kardeşim Kader ile özlem giderdim. Bir daha ayrılmamak için kardeşimin eşinin ağabeyi ile evlendim ve elti olduk. Şimdi sürekli beraberiz. Yıllar sonra Mehmet ağabeyim ile de buluştum. Onu bundan böyle yalnız bırakmayacağım" dedi.