Yılmaz Erdoğan Avustralya'nın Oscar'ını kazandı !

Yılmaz Erdoğan Avustralya'nın Oscar'ını kazandı !

Yılmaz Erdoğan, Son Umut filmindeki rolüyle, yardımcı erkek oyuncu dalında, Avustralya'nın en önemli sinema ödülünü kazandı.

Yılmaz Erdoğan, Oscar'lı oyuncu Russell Crowe'un yönettiği 'Son Umut' (The Water Diviner) filmindeki Binbaşı Hasan rolüyle yardımcı erkek oyuncu dalında Avustralya'nın en önemli sinema ödülü AACTA kazandı.

Çanakkale Savaşı sırasında üç oğlunu kaybeden acılı bir babanın hikâyesini anlatan Oscar ödüllü aktör Russell Crowe’un yönettiği ‘Son Umut'ta (Water Diviner) Binbaşı Hasan rolünde izlediğimiz Yılmaz Erdoğan, en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında Avusturya Sinema ve Televizyon Sanatları Akademisi tarafından verilen ülkenin en önemli sinema ödülü AACTA'yı kazandı. Radikal'in sinema yazarı Uğur Vardan, filmle ilgili yazasında Yılmaz Erdoğan'la ilgili "Binbaşı Hasan karakterine derinlik katıyor ve kayda değer bir performans ortaya koyuyor" yorumu yapmıştı.

yilmaz-erdogan-6501.jpg

'Kuvayı Milliye' saflarında bir 'Gladyatör'

Türkiye'de aralık sonunda gösterime giren ve bugüne kadar 1 milyon 222 bin kişi tarafından izlenen 'Son Umut'un konusu şöyle: Avusturalyalı bir çiftçi olan Connor, üç oğlunu da Çanakkale Savaşı’na göndermiştir. Çanakkale Savaşı’nın ardından Türkiye’ye gelen Connor’ın tek hedefi uzun süredir haber alamadığı oğullarının izini bulabilmektir. Connor’ın İstanbul’da başlayıp Çanakkale’ye ve oradan da ülkenin çeşitli yerlerine uzanan bu arayış yolculuğunda en büyük destekçileri Türk subayları Hasan (Yılmaz Erdoğan) ve Cemal (Cem Yılmaz) olacaktır.