Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu

Yılmaz Özdil hakkında suç duyurusu

'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu' Özdil hakkında nefret söylemi kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacak.

'Irkçılığa ve Milliyetçiliğe DurDe Platformu', Sözcü yazarı Yılmaz Özdil'in 10 Ekim'de yayınlanan köşe yazısı hakkında 16 Ekim Perşembe günü Çağlayan Adliyesi'de suç duyurusunda bulunacak.

Platformdan yapılan açıklamada, Özdil'in Cuma günü yayınlanan yazısında Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandığı iddia edildi.

DurDe Platformu'ndan konuyla ilgili olarak şu açıklama yapıldı:

Sen sakın içinden geldiği gibi yazma Yılmaz Özdil!

Sık sık ırkçı yazıları ve beyanlarıyla gündeme gelen Yılmaz Özdil, 10 Ekim günü Sözcü gazetesinde yazdığı yazıda, Suriyeli sığınmacılara yönelik nefret söylemi kullandı.

Özdil, hükümet tarafından statüleri dahi tanınmayan sığınmacılara “yedirdiğini, içirdiğini” iddia ettikten sonra, ucuz iş gücü olarak görülen ve kölelik koşullarında çalıştırılan Suriyelilerin “ekmek elden su gölden” yaşayıp “yan gelip yattıklarını” savundu.

Özellikle geçtiğimiz yaz aylarında birçok şehirde ırkçı saldırılara uğrayan Suriyeli sığınmacılar, Özdil tarafından bir kez daha hedef gösterildi.

16 Ekim günü DurDe platformu olarak bu şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.