YİNE F-4 YİNE KAZA ! KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT

YİNE F-4 YİNE KAZA ! KONYA'DA ASKERİ UÇAK DÜŞTÜ: 2 ŞEHİT

Yine bir F-4 düştü.. Yürekleri dağlayan haber bu kez Konya'dan geldi !..

Konya'da 3. Ana Jet Üs Komutanlığ'ndan havalanan F-4 tipi askeri uçağın Karatay bölgesinde düştüğü ve olay yerine arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği belirtildi. TSK'dan yapılan açıklamada ise 2 pilotun da şehit olduğu açıklandı. Geçtiğimiz hafta da Malatya'da 2 F-4 tipi uçak henüz belirlenemeyen sebeblerden ötürü düşmüş 4 askerimiz şehit olmuştu.

TSK AÇIKLAMA YAPTI

TATBİKAT YAPILIYORDU

Türk Hava Kuvvetleri ile Azerbaycan Hava Kuvvetleri’nin 'Turaz Şahini 2015' tatbikatı devam ederken, bir uçağın düştüğü ihbarı yapıldı. Konya’daki 3’üncü Ana Jet Üssü’ndeki tatbikat bu sabah başladı.

İŞTE OLAY YERİNDEN İLK KARELER (FOTO-GALERİ)

ŞEHİTLERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Konya’da F-4E 2020 uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilotların isimlerinin Hava Pilot Yüzbaşı Mustafa Tanış ve Mustafa Delikanlı olduğu öğrenildi. 


1-20150305103623.jpg

Saat 09.50 sıralarında Konya- Aksaray karayolunun 22’nci kilometresinde Ortakonak Mevkii’nde bir eğitim uçağının düştüğü ihbarı yapıldı. Bölgeye arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Olayla açıklama yapan Konya Valisi Muammer Erol, Bir askeri eğitim uçağının Ortakonak Mahallesine yakın bir bölgede düştüğünü bildirdi. Vali Erol uçakta bulunan pilotlardan birinin atladığını, diğer pilottan ise hala bilgi alınamadığını ve kazanın yaklaşık 15 dakika önce gerçekleştiğini kaydetti.

ERDOĞAN, GENELKURMAY BAŞKANI'NI ARADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya'da düşen uçakta 2 pilotun şehit olmasıyla ilgili Genelkurmay Başkanı Özel'i arayarak bilgi aldı ve taziyelerini iletti.

BAKAN ELVAN'DAN KAZA AÇIKLAMASI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Konya’da askeri uçağın düşmesi sonucu şehit olan 2 pilotun ailelerine başsağlığı diledi.

Elvan, “Temennimiz bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum” dedi.

Bakan Elvan, “5. Uluslararası Demiryolu Hafif Raylı Sistemler Lojistik Fuarı”na katılmak üzere İstanbul’a geldi. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Lütfi Elvan, Konya’da 2 pilotun şehit olduğu askeri uçak kazasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Elvan, “Gerçekten çok üzücü bir hadise. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Temennimiz bir daha böyle bir hadiseyle karşılaşmamak. Bu konuda da herhalde gerekli önlemler alınacaktır diye düşünüyorum. Allah rahmet eylesin. Ailesine, milletimize baş sağlığı diliyorum. Çok acı bir durum” dedi. Bakan Lütfi Elvan, kazanın nedeniyle ilgili ise kendilerine henüz detaylı bir bilgi gelmediğini söyledi.

1-20150305104121.jpg