Yine ÖHO terörü

Yine ÖHO terörü

İstanbul'da bir haftada üçüncü halk otobüsü kazası...

Beşiktaş'ta freni boşalan halk otobüsü 30 yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. 27 Temmuz'da yangın çıkan halk otobüsünde 4 kişi can vermiş, dün de yine bir halk otobüsü duvara sürtünerek durabilmişti.

Beşiktaş 'taki Barbaros Bulvarı'nda freni boşalan halk otobüsü, içerideki 30'a yakın yolcusuyla kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Bu sırada cadde kenarında servis bekleyen 8-10 kişi ölümden döndü.

Şirintepe- Kabataş seferini yapan 27 E numaralı halk otobüsü saat 12.00 sıralarında freni boşalınca kaldırıma çıkarak kaza yaptı. Kaldırımdaki bir ağacı da altına alan otobüsteki 30'a yakın yolcu, kazayı küçük sıyrıklarla atlattı. Kaza sırasında ayakta yolcu bulunmaması, ciddi yaralanmalara engel oldu.

"HERKES PANİK HALİNDE DIŞARIYA ÇIKMAYA ÇALIŞIYORDU"

Kaza sırasında oturduğu koltukta başını çarpan yolculardan Hayal Çakmak, "Otobüs normal seyrinde gidiyordu. İki tane motosiklet önüne geçti. O da frene basmaya çalıştı. Sanırım freni patladı. Kaldırıma çıktık. Ben başımı vurdum ve hala başım ağrıyor. Kimsede bir şey yoktu. Sadece herkes panik halinde dışarıya çıkmaya çalışıyordu" dedi.

"8 KİŞİYİ EZMEK FACİA OLURDU"

Kazayı anlatan halk otobüsü şoförü Dilaver Karasu ise ; "Normal seyir halinde, 3'üncü viteste gidiyordum. Işıklar yandı. Yanınca frene bastım. Fren hiç kalmadı, yok. Sonra yol kenarında servis bekleyen otogar yolcuları vardı 8-10 kişi. onları ezmek facia olurdu. İki tane de motosikletli vardı önümde, korna çalınca onlar kaçtılar. Ben de (kaldırım) müsait görünce, buraya çıktım. Oturak sayısı kadar yolcum vardı. Hiçbirinde bir sıkıntı yok" diye konuştu. DHA