Yok böyle bir muhabbet kuşu

Yok böyle bir muhabbet kuşu

Çaykolik muhabbet kuşunun ince belli bardakla çay keyfi görenleri şaşırttı.

Manisa’da, ince belli bardaktaki yarım kalan çayı içmek için vücudunun tamamını bardağa sokan muhabbet kuşu çay tiryakilerini aratmazken, izleyenleri güldürdü.

Dünyanın en evcil kuş türleri arasında yer alan muhabbet kuşları, insanlarla birlikte yaşamaya başladıkları ev ortamlarına iyice uyum sağlamaya başladı. Evlerde beslenen muhabbet kuşları mavi, beyaz, tamamen sarı veya tamamen beyaz renge sahip olabildikleri gibi, çok farklı kombinasyonlarda olabiliyor. Muhabbet kuşları özellikle uzun süreli eğitimden sonra insan gibi bazı kelimeleri konuşmalarıyla biliniyor.

fft2mm6624194.jpg

Son olarak Manisa’da bir evde çekilen görüntülerde, çay içmek için ince belli bardağa vücudunun tamamını sokan muhabbet kuşu, görenleri şaşırttı. Amatör kamera tarafından kayda alınan görüntülerde; aile ortamında çay içilirken yediği yemi bırakarak kafesinden çıkan muhabbet kuşu, bardakta kalan yarım çayı içmek için çaba gösteriyor. Bardağın dibinde kalan çayı içebilmek için ince belli bardağa vücudunun tamamını sokan muhabbet kuşu, çayı yudumluyor. Muhabbet kuşunun bu hali kendisini izleyenleri güldürürken, çayı içmek için harcadığı çaba kuşun çayı ne kadar çok sevdiğini gözler önüne seriyor.