YÖK'ten bir müjde daha

YÖK'ten bir müjde daha
Güncelleme:

YÖK tüm diplomaların sorgulanması için sistem kuruyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı, Diploma Sorgulama Sistemi oluşturma çalışmalarına başlattı. Çalışma sonlandığında Türk yükseköğretim sisteminde alınan tüm diplomaların YÖK’ün oluşturacağı bu sistemde toplanmış olacak.

YÖK’ten yapılan duyuruda, sorgulama sisteminin YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç başkanlığındaki yeni yönetimin oluşturmak istediği 'büyük veri tabanının' parçası olarak planlandığı belirtildi.

Çalışma sonlandığında Türk yükseköğretim sisteminde alınan tüm diplomaların YÖK’ün oluşturacağı bu sistemde toplanmış olacağı ifade edilerek, “Sistem, diploma sorgulaması yapmak isteyen devlet kurumlarına açık olacaktır. Diploma Sorgulama Sistemi’ne yurtdışında alınan tüm denklikler de dahil edilecektir. Yükseköğretim kurumlarımızın geçmişe yönelik vermiş olduğu diplomaların da sisteme girilmesi ile bu konuda geriye yönelik sorgulamaların da yapılabilmesi mümkün olacaktır. Bu sistemin oluşturulmasının, yükseköğretimin planlanmasına katkısının yanı sıra diploma sahteciliğini önlemede de yararı olacaktır.” bilgisi aktarıldı.