Yol Kesen Pkk'lıların Ateş Açtığı Otomobilde Bir Kadın Öldü (2)

Yol Kesen Pkk'lıların Ateş Açtığı Otomobilde Bir Kadın Öldü (2)

Erzincan ile Kemah arasındaki Acemoğlu boğazında terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği yol kesme eylemi sırasında kaçmaya çalışırken teröristlerin...

VALİ KAHRAMAN: PKK İLE SICAK TEMAS VAR

Erzincan ile Kemah arasındaki Acemoğlu boğazında terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği yol kesme eylemi sırasında kaçmaya çalışırken teröristlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitiren kişinin 64 yaşındaki Makbule Vural olduğu öğrenildi. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin olaydan sonra bölgede geniş çaplı operasyonlara başlandığını bildirdi. Vali Kahraman, "Kemah'ın, Acemoğlu bölgesinde bölücü terör örgü mensupları tarafından yol kesilerek bir eylem yapılmıştır. O sırada kaçmak isteyen bir vatandaşımız arkadan vurularak vefat etmiştir. 2 araç yakılmıştır. Şu an bölücü terör örgütü mensuplarıyla temas kurulmuştur. Gerekli işlemler yapılıyor. 5 kişilik bir gruptur" diye konuştu.

KAÇAN ŞOFÖR OLAYI ANLATTI

Erzincan'dan İliç'e giderken teröristlerin yolu kestiğini görünce gaza basarak kaçmayı planladığını anlatan 50 yaşlarındaki Ali Rıza Vural, kurşun yağmuruna tutulduklarını söyledi. Ali Rıza Vural, olayı ve yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Bize ateş edildiğini görünce önde yanımda oturan 12 yaşındaki torunum G.İ.'ye mermi isabet etmesin diye başını eğdim. Arkada, eşim F.V. ile amcamın hanımı olan yengem Makbule Vural oturuyordu. Yengem kurşunla yaralandı. Otomobil şarampole düştü. Bir erkek ve kadın terörist yanımıza geldi, cep telefonlarımızı aldı. Otomobilde yaralı olduğunu söyledim. Birinin arabasına yaralıyı koyduk ve Erzincan'a doğru yola çıktık. Ancak Makbule yengem yolda vefat etti."

FOTOĞRAFLI

Kaynak: Doğan Haber Ajansı