Yolsuzluk operasyonu dünya basınında !

Yolsuzluk operasyonu dünya basınında !

Türkiye'yi sarsan operasyon dünya basınında da büyük yankı uyandırdı.

The Guardian
 
Türkiye’de yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu da yansıtıp yorumlayan yabancı gazetelerden The Guardian, “Baskınlar, geçen yaz aylarındaki protestolardan bu yana Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın otoritesine en büyük saldırı gibi görülüyor” satırlarına yer verdi. 
İngiliz gazetesi, “gözaltılar, Erdoğan yönetiminin merkezine girdi” değerlendirmesini yaptığı haberinde “Gözaltılar, Mart’taki yerel seçimler ile başlayacak olan kritik bir seçim yılına birkaç aya kala hükümet kademelerinde şok dalgalarına yarattı” diye yazdı.
 
The Times
 

Türkiye’deki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun yurt dışındaki geniş yankıları sürüyor.İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden Times, operasyonu değerlendirirken "Toplu gözaltılar,Türkiye'nin Başbakanını bir yolsuzluk skandalının içine sürüklüyor” iddiasında bulundu. 
Okuyucularına operasyon konusunda ayrıntılı bilgi veren Times, “Polis 52 kişiyi gözaltına alırken Türkiye’nin Başbakanı bir yolsuzluk skandalının içine düşürüldü" yorumunu yaptı.
Gazete, polisin yürüttüğü operasyonun “Türk siyaseti ve işdünyasının en üst basamaklarına kadar ulaşmasının, Başbakan Erdoğan ile Gülen arasındaki “derinleşen bir kavganın ürünü” olarak göründüğünü savunurken Gülen’in, aylarca devam eden bir “soğuk savaş” ardından hükümete “düşman kesildiğini” öne sürdü.

Türkiye'yi sarsan operasyon birçok ülkede olduğu gibi Rus basınında da geniş yer buldu.
İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili Rus basınında çıkan bazı haberler şöyle:


Ria Novosti: Türk Polisi rüşvet suçundan 37 kişiyi gözaltına aldı.
Türk Polisi rüşvet verdikleri şüphesiyle 37 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların arasında iş adamları, devlet çalışanları, bakanların akrabaları da yer alıyor.

İnterfax: Türk Bakanlarının çocukları yolsuzlukla suçlanıyorlar.
Türk polisi bugün rüşvet suçlamalarıyla ilgili düzenlediği operasyonda Bakan çocuklarını gözaltına aldı. Sabah saatlerinde polisler birçok yere baskın düzenledi. Baskınlar sonucunda birçok iş adamı gözaltına alındı.

RBC: Türkiye'de 3 bakanın oğlu yolsuzlukla suçlanıyor
Türk polisi yolsuzluk suçundan en az 37 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon kapsamında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Salih Kaan Çağlayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın oğlu Abdullah Oğuz Bayraktar gözaltına alındı.

Gazeta: Türkiye'de rüşvet suçundan 37 devlet çalışanı ve işadamı gözaltına alındı.
Yapılan operasyonlar sonucunda İçişleri, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının oğulları gözaltına alındı.

Lenta.ru: Türk polisi bakan çocuklarını gözaltına aldı.
Türk polisi bakan çocuklarının da aralarında bulunduğu 37 kişiyi gözaltına aldı. Edinilen ilk bilgilere göre, birçok işadamı ve devlet çalışanı yolsuzluk ve rüşvet almakla suçlanıyor.

Mir24 Tv kanalı: “Türk Polisi rüşvet suçundan 3 bakanın oğlunu gözaltına aldı”
Türk Polisi aralarında Bakan çocuklarının da bulunduğu birçok kişiyi rüşvet ve yolsuzluk suçundan gözaltına aldı. İçişleri, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının oğulları da gözaltına alındılar.

Echo Maskva: Türk Polisi rüşvet suçundan aralarında 3 Bakanın oğlunun da bulunduğu yaklaşık 40 işadamını gözaltına aldı.
Bahsedilen kişiler İçişleri, Ekonomi, Çevre ve Şehircilik Bakanlarının oğulları. Ayrıca Türkiye'nin önemli bankalarından birisinin genel müdürü ve bazı devlet çalışanları da gözaltına alındı.