Yörex Türkiye Turunda

Yörex Türkiye Turunda

Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 5’incisi Antalya’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) hazırlıklarına başlandı.

- Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin desteğiyle bu yıl 5’incisi Antalya’da düzenlenecek Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) hazırlıklarına başlandı.

22-26 Ekim 2014 tarihlerinde Antalya EXPO Center’da düzenlenecek fuarın tanıtım çalışmalarını sürdüren Antalya Ticaret Borsası heyeti, ilk olarak Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde bölge oda ve borsa temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıya, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası, Ereğli TSO, Alaplı TSO, Devrek TSO temsilcileri katıldı.

Antalya Ticaret Borsası Coğrafi İşaret Uzmanı Dr. Rana Demirer, ilki 2010 yılında başlayan YÖREX’in gelişim süreciyle ilgili katılımcılara bilgi verirken, fuarın yöresel ürünlerin korunması ve küçük üreticinin desteklenerek kırsal kalkınmaya destek olması açısından önemini vurguladı. Batı Karadeniz’in yöresel ürün zengini bir bölge olduğunu ve YÖREX’in bu ürünlerin tanıtımı için önemli bir arena olduğunu kaydeden Demirer, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın özellikle kırsaldaki üreticinin YÖREX’e katılımını sağlamasının önemli olduğunu belirtti.

ALAPLI’NIN GÜMELİ BALI YÖREX’TE

Fuara daha önceki yıllarda da katıldıklarını ve iyi sonuçlar aldıklarını belirten katılımcılar, Batı Karadeniz’i fuarda temsil etmek istediklerini belirtti. Devrek bastonu, beyaz baklava ve cevizli gömeç, eriştesi ile Alaplı fındığı ve Gümeli balı, ahşap yatı ile Ereğli Osmanlı çilek reçeli keş ve Elpek beziyle, Safranbolu maket evleriyle 5. YÖREX’te yerini alacak.