Yozgatlı hemşehrileri Dumanlı’ya destek için adliye önünde toplandı

Yozgatlı hemşehrileri Dumanlı’ya destek için adliye önünde toplandı

Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskını ve gözaltılara, gazeteci yazar Ekrem Dumanlı'nın memleketi Yozgat'ta bugün de protesto edildi Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın önceki gün polis tarafından gözaltına...

Özgür medya kuruluşlarına yönelik polis baskını ve gözaltılara, gazeteci yazar Ekrem Dumanlı'nın memleketi Yozgat'ta bugün de protesto edildi

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın önceki gün polis tarafından gözaltına alınması memleketi Yozgat'ta da tepkiyle karşılandı. Yozgat Adliye Sarayı önünde toplanan sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar, medya kuruluşlarına yönelik operasyona tepki gösterdi. ‘Yozgat seninle gurur duyuyor', 'dik dur eğilme Yozgat seninle', 'Bozok diyarının yiğit evladı dik dur', 'basına darbe', 'özgür basın susturulamaz', 'Ekrem abi onurumuzsun', 'demokrasiye darbe' gibi dövizlerin taşındığı protesto gösterisinde sivil toplum örgütleri adına açıklama yapan Yozgat Aktif Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Ekrem Kayaaslan, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kayaaslan, "Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Gurubu'na yapılan haksız ve demokrasiyi engelleyen, özgürlüklerini kısıtlayan bir saldırı değildir bu Türk demokrasisine yapılmıştır. Maalesef ülkemizde demokrasiye karşı yapılan bu tür saldırıları sadece saldırıya maaruz kalanlar bugüne kadar tepki göstermiş. Ülkemizde hakiki manada bir demokrasi gelirse bilin ki o gün demokrasi hakkı ihlal edilen kişi ve kurumların karşında rakibi olan insanların, rakibi olanlar kurumların göstereceği demokratik tepkiyi onun hak arayışına vereceği desteği gördüğünüz gün bu ülkeye demokrasinin geldiğini, demokrasi kültürünün geldiğini anlarsınız. Maalesef bugün Türkiye’de yapılan bu özgürlük kısıtlaması özgürlüğe karşı saldırıyı tam manasıyla anlamış değiliz." dedi.

Diğer konuşmacılar da çakı dahi üzerinde gezdirmeyen insanları terör örgütü gibi gösterilmesinin çok yanlış olduğunu belirterek, hemşehrileri Ekrem Dumanlı’ya destek olmak için bundan sonra da tepkilerini dile getireceklerini ifade etti.

Konuşamaların ardından kalabalık grup Ekrem Dumanlı lehine sloganlar atarak adliyeden ayrıldı.

CİHAN