Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş’un Baba Ocağına Ateş Düştü

Yozgatlı Şehit Uzman Çavuş’un Baba Ocağına Ateş Düştü

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristler tarafından askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'taki...

Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristler tarafından askeri araca düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın Yozgat'taki baba ocağına ateş düştü.

Diyarbakır- Bingöl karayolunda askeri araca saldırı düzenlenmesi sonucu şehit düşen Yozgatlı Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın baba ocağına acı haber sabaha karşı saat 03:30 sıralarında ulaştı. Annesi ve babası vefat eden ve ailenin 9 çocuğundan dördüncüsü olan Koçak'ın yakınları gözyaşlarını tutamazken, Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım aileyi yalnız bırakmadı. Şehit haberinin alınmasından sonra şehidin evi ve sokağı bayraklarla donatıldı.

Yozgat İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, "Üzücü bir durum, mertebelerin en güzeline sahip oldu. Ülkemiz büyük bir ülke, bunlara gerekli cevaplar verilecektir. Siz rahat olun, kalbiniz rahat tuttun. Ülkemiz çok büyük bir ülkedir, cevapları verilecektir. En yakın bir zamanda şehidimizin öcü bunlardan alınacak. Üzülüyoruz, şuanda bile operasyonlarımız devam ediyor. O şerefsizler de layık olduğu yere gidecektir. Onların son çırpınışları, öcümüzü alacağız inşallah" dedi.

Şehidin ağabeyi Satılmış Koçak, kardeşi ile en son bayramda görüştüklerini belirterek, "Bizi aramıştı, 11 aydır oradaydı, Sivas'tan oraya gitmişti. Görevde 20 yıla yaklaşmıştı, gece üç gibi haber aldık. İki tane çocuğu var biri liseye gidiyor bir de küçük kız var" dedi.

Şehidin eniştesi Abdullah Demir, kendisi ile dün telefonda görüştüklerini belirterek, "Akşamüzeri dört gündür giydiğin tişört üstüme yapıştı diye söyledi. Ondan sonra duşunu falan yaptı işlerini gördü, geri göreve çağırdılar. Zaten ondan sonrada acı haberi aldık . Vatan sağ olsun" diye konuştu.

Evli ve biri kız biri erkek iki çocuk babası olan Mehmet Koçak'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenecek törenin ardından Yozgat'a getirilecek ve ikindi namazını müteakip Yozgat şehitliğine defnedilecek.

Kaynak: İHA