• Haber3 FaceBook
  • Haber3 Twitter
  • Haber3 Friendfeed.com
  • Haber3 RSS
  • IMKB
  • 54.810
  • Dolar
  • 1,8465
  • Euro
  • 2,3105
  • Altın
  • 623,68
  • Ankara : 13 °C
  • İstanbul : 16 °C
  • İzmir : 13 °C
  • Adana : 16 °C
  • Antalya : 15 °C
  • Diyarbakır : 13 °C
ATM’ye dokunan yanıyor
Şırnak' ta çatışma: 1 teğmen şehit !
Başbakan'ı eleştirenler bilimden uzak
Komutana sahip çıktı
Yozgat HaberleriDiğer İller
Yazıyı küçült/büyüt :Yazıyı küçültYazıyı büyüt

Yozgat’ta 28 Şubat darbecileri hakkında suç duyurusu

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Necmettin Kızılırmak isimli vatandaş, 28 Şubat darbecileri hakkında Sorgun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
13.02.2012 16:47

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan Necmettin Kızılırmak isimli vatandaş, 28 Şubat darbecileri hakkında Sorgun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
    Necmettin Kızılırmak, 28 Şubat sürecinin, Türkiye’de kara bir leke olarak manşetlere düştüğünü belirterek, "Bütün Türk milletinin de bildiği gibi, bütün halkımız 28 Şubat sürecinde birçok sıkıntıları yaşadı. Gerek ekonomik anlamda, gerek siyasi, gerek iktisadi ve sosyolojik anlamda ve en önemlilerinden bir tanesi de eğitim anlamında bu ülkemizin insanları birçok sıkıntı yaşadı. Bu konuları detaylandırarak ilgili dava dosyama ekleyerek, dönemin sorumluları hakkında şikayetçi oldum." diye konuştu.
    Kızılırmak, 28 Şubat sürecinin, dönemin son darbesi olduğunu ifade ederek, şöyle dedi: "28 Şubat süreci tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Malumunuz, büyük bir darbedir. Balans ayarı yaptık diye bir ifade kullanılmıştır. Bundan sonraki süreç yargı ile alakalıdır. Şikayet dilekçemdeki isimler, dönemin son darbesi olan 28 Şubat ile ilgili sorumlu kişilerdir."
    Dönemin cumhurbaşkanının çok da masum olmadığını ifade eden Kızılırmak, "Dönemin cumhurbaşkanı çokta masum olduğu söylenemez. Göz yumma var. Bunlara ses çıkarmama var. Dik durmama var. En azından çanak tutma gibi bir olay var. Çok da masum olmadığı alenen ortadadır. Dönemin yetkili Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’dır. Çevik Bir, 28 Şubat süreci ile ilgili darbeleri tankları yürüten kişiler tamamen bu kişiye bağlıdır. Kendisi de sorumludur bu davadan." şeklinde konuştu.
    Kızılırmak’ın, suç duyurusunda bulunduğu isimler arasında dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de bulunuyor. Suç duyurusunda adı geçen diğer kişiler ise "YÖK Başkanı Kemal Gürüz, Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Yaşar Büyükanıt, Çevik Bir, Erol Özkasnak ve Osman Özbek."


CİHAN

95
    * Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere ilk yorum yapan siz olun.
MANŞETLER
Süper Lig'in yeni takımı belli olduFutbolcular yumruklaştı, tribünler karıştı!Fazla yağlarınızdan kurtulunMilli takım kampında tatsızlık!Uluslararası karalama kampanyası yürütülüyorPasaport alacaklar dikkat''Futbolcular çok özel hayvanlardır''Bütün dünya onun hamile kalmasını bekliyorGökçek twitterı yine salladıAcilde para isteyen kapanacak
FIRSATLAR
Foto-Galeriler
YAZARLAR
Haber3Group © 2001-2012 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz.

Yazılım & Teknik Destek: CM Bilişim