Yozgat’ta Doğu Türkistan’da Türklere Yapılan Zulüm Kınandı

Yozgat’ta Doğu Türkistan’da Türklere Yapılan Zulüm Kınandı

Memur Sen Yozgat Şubesi, Çinliler tarafından Doğu Türkistan'da Türklere yapılan zulüm kınandı.

Memur Sen Yozgat Şubesi, Çinliler tarafından Doğu Türkistan'da Türklere yapılan zulüm kınandı.

Memur Sen Yozgat Şube Başkanlığı öncülüğünde Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar bir basın açıklaması yaparak Doğu Türkistan'da Türklere yapılan baskılar ve zulüm kınandı. Grup adına açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Yozgat İl Temsilcisi Kenan Şerefli, Müslüman Uygur Türklerinin vatanları Doğu Türkistan'da, şanlı direnişlerini 257 yıldır büyük bir cesaretle, kahramanlıkla sürdürdüklerini söyledi.

Son 15 gündür Çin askerlerinin bölgeyi tamamen kuşatma altına aldıklarının belirten Şerefli, "Yüreğimiz yaralı, gönül rahatlığı ile iftar yapamıyoruz. Türkistan'da oruç tutma yasak. Başörtülü kadınlar taciz ediliyor. Marketlerde alkollü içecek satılması mecburi. Oruç tutuyor diye 30 Türkistanlı daha katledildi" dedi.

Doğu Türkistan denilince vicdanlarını duvara asanları kınadıklarını belirten Şerefli, "Tüm dünya sussa da biz susmayacağız. Yer yüzünde tek başımıza bile kalsak mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Buradan faşist Çin'e sesleniyoruz. Doğu Türkistan'a baskı uygulamaktan, vicdanları yaralamaktan, insan haklarını çiğnemekten, din ve vicdan hürriyetini gasp etmekten bir an önce vazgeç. Yeter artık, uyarıyoruz. Akıttığınız kanda boğulacaksınız. Hiç bir zulüm ebedi değildir. Aklınızı başınıza alın" şeklinde konuştu.

Daha sonra Doğu Türkistan'da yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için dua edildi.

Kaynak: İHA