YPG Hristiyan köylerini aldı

YPG Hristiyan köylerini aldı
Güncelleme:

YPG, Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren IŞİD'in elinden Hristiyan köylerini aldığı iddia edildi.

YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Hıristiyan köylerini IŞİD'den geri aldığı öne sürüldü.

Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) silahlı kanadı Halk Savunma Birlikleri'nin (YPG), ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Hıristiyan köylerini IŞİD'den geri aldığı  iddia edildi. 

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, 'Muhalif' örgütlere yakınlığıyla bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin El Mabruka kasabasına girdiğini ve IŞİD militanlarının güneye doğru geri çekildiğini duyurdu. Gözlemevi, Suriye'de çatışmalara katılan kişilerden bilgi alarak raporlarını hazırlıyor ve devam eden şiddetli çatışmalar nedeniyle çoğu zaman bu bilgiler bağımsız kaynaklar tarafından teyit edilemiyor.

'RAKKA'YA GİDEN YOL AÇILDI'

Gözlemevi'nden yapılan açıklamada, YPG'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki ilerleyişiyle birlikte IŞİD'in Suriye'deki merkezi olarak kabul edilen Rakka'ya giden yolun da açılmış olduğu belirtildi. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, YPG'nin son bir ay içerisinde 4 bin kilometre karelik alanı IŞİD'den geri aldığını bildirdi. Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman, YPG'nin El Mabruka'yı aldıktan sonra Türkiye sınırındaki Tel Abyad'a da ilerleyebileceğini söyledi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri Mayıs ayı başından bu yana Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD mevzilerine hava saldırıları düzenliyor.