YPG Menbiç'e yığınak yapıyor

YPG Menbiç'e yığınak yapıyor

PKK'nın Suriye kolu olan PYD'nin silahlı örgütü YPG Menbiç'e silah ve militan takviyesi yapıyor.

Reuters'ın haberine göre, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlı kanadı YPG,Menbiç'e silah ve militan sevkiyatına başladı.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, dün Nusaybin-Mürşitpınar arasında kalan Suriye sınır bölgesinde çok sayıda silah, araç, malzeme ve personel yüklü TIR'ların ve minibüslerin doğudan batıya doğru intikal halinde olduğunun belirlendiğini söyledi. Kaynaklar, Cerablus bölgesindeki gelişmeler dikkate alındığında; bunun, "YPG/PYD'nin Menbiç'i takviye amacına yönelik olarak yapıldığının görüldüğünü" belirtti.

"YENİ HEDEF MENBİÇ" İDDİASI

Reuters'ın dün geçtiği haberde, Türkiye'nin desteğiyle Cerablus’u IŞİD’den alan ÖzgürSuriye Ordusu’nun bundan sonraki hedefinin Menbiç olduğu öne sürülmüştü.

ÖSO çatısı altında savaşan muhalif gruplardan Sultan Murat Tugayı'nın lideri Albay Ahmed Osman, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Menbiç'teki YPG'lilerin bölgeyi terk etmediğini, aksine mevzilerini güçlendirdiğini; bu yüzden de muhalif güçlerin Menbiç'e doğru ilerlediğini söylemişti. Osman, Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolündeki Menbiç'in "Allah izniyle birkaç gün içinde alınacağını" ifade etmişti.

Türkiye ve ABD; YPG'ye, Fırat Nehri'nin doğusuna çekilmesi için çağrı yapmıştı. YPG de bölgeden çekildiğini iddia etmişti.

Menbiç'in kontrolü, yaklaşık 2.5 ay süren çatışmaların ardından geçtiğimiz haftalarda, IŞİD'den YPG öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'ne geçmişti.