YPG'li her şeyi itiraf etti !

YPG'li her şeyi itiraf etti !

PKK'nın Suriye kolu olan YPG hakkında bilinmeyenleri böyle anlattı.

YPG’linin ifadesinden: Kobani’de devlet YPG yani PKK’dır. Bunu kabullenmeyen Kobani’de yaşayamaz. YPG’ye katılım yüzde 90 Suruç’tan olur. Kobani’de savaşın bitmesiyle savaşçılar ve mühimmat Türkiye’ye gönderiliyor. Türkiye’de YPG’lilerin düzenlediği eylemleri PKK üstlenir

 

 Şanlıurfa’da, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonda gözaltına alınan YPG’li M.M.A.’nın ifadesinde verdiği bilgiler, PKK ile PYD arasındaki bağlantıları gün ışığına çıkardı. Tutuklanan Suriye uyruklu M.M.A. YPG’ye Türkiye’den katılımın yüzde 90’nın Suruç’tan gerçekleştiğini belirtti.

ABD ile Türkiye arasında siyasi gerilime neden olan PKK-PYD ilişkisi,Şanlıurfa’da yapılan bir operasyonda gözaltına alınan Suriye uyruklu ve YPG içinde “Dilxaz/Dirok” kod isimlerini kullanan M.M.A’nin anlatımları, PKK ile PYD arasında bağlantılar hakkında yeni bilgilere ulaşılmasını sağladı. YPG’nin lojistik sorumlusu olarak görev yapan M.M.A.’nın ifadesine yansıyan bölümler özetle şöyle: 

PYD, Suriye’de Kürtlerin siyasi hareketidir. Bu partinin silahlı faaliyet yürüten YPG kanadı vardır. Bu oluşumlar PKK çatısı altında faaliyet yürütür.

YPG, PKK’nın Suriye hareketidir. ABDullah Öcalan’ın fikirlerini ve görüşlerini benimser. PKK’dan bağımsız hareket edemez.

Ben Kobaniliyim. Kobani’de YPG’nin yani PKK’nın hakimiyeti vardır. Orada devlet YPG yani PKK’dır. Bunu kabullenmeyen Kobani’de yaşayamaz. Ben de Kobani’de PKK’ya sempati duydum. Araştırmalar yaptım. Bu hareketi daha iyi tanımak, öğrenmek için 2.5 yıl önce Kandil’e gittim. 20 gün kadar kaldım. Kandil’e gittiğim dönemde Nevruz kutlamaları vardı. Burada halaylar çektik. Atışlar yaptık. Tekrar Kobani’ye geldim. Savaş başladı, komutanlar beni cephede görevlendirmedi. Keleş ve tabanca eğitimi aldım. Zaman zaman illegal yollardan Suruç’a giriş çıkış yapıyordum, buradaki PKK’lılarla buluşup tanıştım. Daha sonra beni PKK-YPG’nin lojistik biriminin sorumlusu yaptılar. 

Komutan Türk

Sorumluluğumda dört kişilik tim bulunuyordu. Hepsi Suriyelidir. Ben de Kobani’de faaliyet yürüttüm. Bizim görevimiz, örgüte katılacak elemanların teslim alınması, mühimmatların teslim alınması ve Kobani’den Türkiye’ye mühimmat gönderilmesidir. Kobani’de üst sorumlu olan Said adlı Türk’e bağlıyız. Kandil kampından sorumlu olarak atandı. Bu kişinin eş sorumlusu Türk vatandaşı Fidan’dır. O da YPJ’den (Kadın Koruma Birlikleri) sorumludur.

Genellikle Cizre-Amed-Şırnak ve Suruç’tan katılım olur. YPG’ye katılım yüzde 90 civarında Suruç’tandır. Ben PKK adına çok sayıda savaşçıyı Türkiye’den Kobani’ye YPG asayişe götürüp teslim ettim. 
 
Lojistik destek

PKK’nın amacı Kürdistan’ı kurmaktır. PYD-YPG de aynı amaca hizmet eder. PKK’ya doğrudan doğruya bağlıdır. Her ne kadar Suriye yapılanması olsa da Türkiye’de yapılan eylemlerde Kobani’de eğitilen ve Kobani’de YPG’nin mühimmatları kullanılarak Türkiye’de eylem yapılır. Ancak örgütün en çok dikkat ettiği şey Türkiye’de YPG’lilerin yaptığı eylemlerde YPG-PYD adına üstlenmez. YPG’liler yapar, PKK üstlenir.

Kobani’de, YPG ve PYD genellikle PKK’lıların Türkiye’den illegal olarak temin edilen lojistik destekle ayakta durur. Ancak son dönemde Kobani’de savaşın bitmesiyle işler tam tersine döndü. Kobani’de bulunan savaşçılar ve mühimmatlar Türkiye’ye eylem amaçlı gönderiliyor.  Bu patlayıcılardan bombalar hazırlanıp Suruç üzerinden Urfa’ya gönderiliyor. Sadece benim teslim ettiğim 10 tane patlayıcının her biri bir binayı yok edecek kadar kuvvetli patlayıcılardır. Benim haricimde Kobani tarafında mühimmat sevkiyatı yapan çok sayıda birlik var.

Kobani’de eğitiyorlar

Kobani’de çok miktarda C4 ve TNT patlayıcı, silah, mühimmat ve bombalar vardır. Bunlar savaş zamanı stoklandı. Şu anda tüm bunlar Türkiye’de PKK adına gerçekleştirilecek eylemlerde kullanılmak üzere planlanıyor. Artık devlet Kuzey Irak’ı bombalıyor, Türkiye’deki kırsal kamplarını vuruyor.  Bu nedenle PKK için tek güvenli yer Kobani’dir. Türkiye’de eylem yapacak tüm PKK elemanları Kobani’de özel olarak eğitiliyor. Suruç üzerinden Türkiye’ye giriş yaptırılıyor, bunun örneği çoktur.

Gerek eleman aktarımı gerekse mühimmat aktarımı Suruç’un sınır köylerinden tel örgülerin arasından gece saat 3-4 arasında gerçekleştiriliyor. Bu saatlerin dışında güvenlik gerekçesi ile asla yapılmaz. Kobani’de şu anda sınır ile ilgili sıkıntı olduğu söyleniyor. Geçişleri çok dikkatli yapmaya çalışıyorlar. T.C. artık sınır güvenliğini artırdı. Eskisi gibi kimse elini kolunu sallayarak geçemiyor.

400 Türk PKK’lı var

Çok sayıda eleman geçişini sağladım. İki ayrı seferde bomba ve silahları Suruç üzerinden Türkiye’ye geçirdim. İkişer kişilik olmak üzere suikast timleri var. Bunlara örgüt çok önem veriyor. Bizlerden ayrı tutuyorlar. Hepsinin kod ismi var. Bu kişiler ayrı eğitim alıyorlar. Zaman zaman Suruç üzerinden Urfa’ya geçecekler ve suikast tarzı eylemler yapacaklar.

Türkiye’de polisle çatışmalar arttı. Bu yüzden güvenli olan Kobani’de şu an 400 Türk vatandaşı PKK’lı var. Kobani’ye gelip problem çıkartanları YPG Asayiş’in cezaevine atıyorlar. Burada da Türk vatandaşları var.