YPG’ye karşı 13 örgüt birleşti

YPG’ye karşı 13 örgüt birleşti
Güncelleme:

El Nusra Cephesi’nin de bulunduğu 13 silahlı örgüt YPG’ye karşı birleşti.

Suriye’nin Halep kentinde, aralarında El Kaide’nin Suriye kolu olan El NusraCephesi’nin de bulunduğu 13 silahlı örgüt YPG’ye karşı birleşti.
 
 Rûdaw’ın edindiği bilgilere Halep’in Şeyh Maksud ve Eşrefiyye mahallelerinde YPG ve Asayiş Güçleri'nin uygulamalarından rahatsız olan Suriyeli rejim karşıtı örgütler, tek çatı altında birleşti.
 
Muhaliflerin birleşme gerekçesinin ise, YPG’ye bağlı Asayiş Güçleri’nin muhalif bir İslamcı kadını gözaltına alınması olduğu iddia ediliyor. Muhalifler, kadını gözaltına aldığı iddia edilen görevlilerin  yargılanmasını istiyor.
 
YPG'ye karşı bir ortak operasyon odası kurduğunu açıklayan muhalif gruplar,  Ahfadu Salatin, Ebu Amara Tugayları, Ahrar'uş Şam Hareketi, Saffa Tugayları, Birinci Fırka (Fevc'ul Evvel), Nusra Cephesi, Nureddin Zengi Hareketi, Kürt Cephesi, 16’ncı Fırka,  Fecr Hareketi, Şam Cephesi, Suriye Devrimcileri Tugayı, Feylak'uş Şam (Şam Şahinleri) ve Ceyş'ül İslam'dan oluşuyor. 
 
Muhalifler bugün birleştiklerine dair bir video yayımladı. Videoda gruplar adına bildiriyi okuyan muhalif komutan, Şeyh Maksud'daki sorunu barışçıl yollarla veya savaşla çözmeye hazır olduklarını açıkladı.
 
YPG ve Asayiş Güçleri’ne karşı bütün meşru araçlarla mücadele edeceklerini duyuran sözcü, bölgede yaşanan sorunları şeriata dayalı çözecek bir komisyonun da hazır olduğunu belirtti.
 
Öte yandan, YPG ile muhalif gruplar arasında sorunun çözülmesi konusunda görüşmeleri yapıldığı öğrenildi.
 
Halep’in Kuzeydoğusunda yer alan ve nüfusun çoğunluğu Kürtler’den oluşan Şeyh Maksud ve Eşrefiyye bölgesi, 2012 yılından bu yana YPG'nin kontrolünde bulunuyor.