YPG'ye şok suçlama

YPG'ye şok suçlama
Güncelleme:

Suriyeli muhalifler, YPG'lilerin Esed askerlerine yardım ettiklerini iddia etti.

Suriyeli muhalifler ve aktivistler, PYD'nin silahlı kanadı YPG'yi Esed rejimi askerlerine yardım etmekle suçladı.

Aktivistlerin Halep basın bürosundan yapılan açıklamada, "Afrin'deki  Kürtlerden oluşan Halk Savunma Birlikleri (YPG), Nubbul ve Zehra beldelerindeki  rejim güçlerine silah, mühimmat ve savaşçı gönderdi" denildi. 
 
   Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanı Albay Abdusselam Hamidi, AA  muhabirine yaptığı açıklamada, "Nubbul ve ez-Zehra cephelerindeki savaşçılarımız,  YPG'nin, rejim güçlerine lojistik destek verdiğini ve Afrin'den geçişini  kolaylaştırdığını doğruladı" dedi. 
 
 Hamidi, rejim güçlerinin savaş uçakları ve askeri destek sayesinde  rahatladığını belirterek, "Esad güçleri, YPG'nin yardımı ile Nubbul ve Zehra'ya  geçti" diye konuştu. 
 
 Anadan kenti basın ofisi sözcüsü Yasin Ebu Raid ise "YPG kuşatma  altındaki rejim güçlerinin yerlerinin bilinmemesi ve uçaklardan atılan mühimmatın  muhaliflerin eline geçmemesi için bölgede çapraz ateş açtı" ifadelerini kullandı. 
 
 Öte yandan YPG'nin Afrin savunma heyeti başkanı Abdu İbrahim,  suçlamaların asılsız olduğunu ve bölgedeki gruplar arasında fitne çıkarma amacı  taşıdığını savunarak, "Halk Savunma Birlikleri tarafsızdır ve çatışma  noktalarından uzaktadır" şeklinde konuştu. 
 
Suçlamaları kınayan " Kürt Kardeşlik Koordinasyonu" üyesi Balman  Hasan, " Bu haberler doğrulanmadan yayınlandı" şeklinde konuştu. Hasan, bu  haberlerin doğruluğuna inanmanın gruplarda intikam isteği uyandıracağına ve  Afrin'deki sivillerin hayatını tehlikeye atacağını belirtti. 
 
Afrin kenti Halk Savunma Birlikleri'nin rejim askerlerine yardım  ettiği gerekçesi ile bir buçuk yıl önce kuşatılmış, kente mal ve gıda girişi  yasaklanmıştı. Muhalifler ve Halk Savunma Birlikleri arasında çıkan çatışmalar  yapılan ateşkeş ile sona ermişti. 
 
 Muhalifler Nubbul ve Zehra kentlerini bir kaç gün önce kuşatma altına  almıştı. Halep kırsalındaki yardım yollarını kesmek ve Nubbul ile ez-Zehra'daki  kuşatmayı yarmak isteyen rejim güçleriyle muhalifler arasında şiddetli çatışmalar  yaşanıyor. 
 
Halk Savunma Birlikleri terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan  PYD'nin silahlı kanadı olarak biliniyor.