Yüksekdağ'dan darbe tehdidi

Yüksekdağ'dan darbe tehdidi

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ yine tehdit savurdu.

Diyarbakır'da terör örgütünün sözde lideri Öcalan'dan darbe girişiminin ardından haberalınmadığı gerekçesiyle DBP binasında dün açlık grevine giren ve aralarında HDPmilletvekillerinin de bulunduğu 50 kişiyi, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş veFigen Yüksekdağ ziyaret etti.

YÜKSEKDAĞ'DAN DARBE TEHDİDİ

Ziyaretin konuşan Figen Yüksekdağ haddini aştı ve "yeni darbe" tehdidinde bulunarak şöyle konuştu:

"Mevcut siyasi iktidar belli dönemdir izlediği tekleşme çizgisini artık tam anlamıyla kendisini tecrit eden bir noktaya dönüştürmüştür. Sanmasınlar ki, sadece İmralı'da sayın Abdullah Öcalan'a bir tecrit uygulanıyor.

KİMSE YARININ NE OLACAĞINI BİLEMİYOR

Bugün kendisine asıl tecrit eden ve toplumdan, demokrasi güçlerinden, halkardan, haklılıklardan tecrit olmuş durumda olan siyasi iktidardır. AKP hükümetidir. Kendisini haklar ve özgürlükler alanından tecrit etmiş durumda. Başta iktidar partisi olmak üzere Türkiye toplumda hiç kimse yarını göremiyor. Yarının ne olacağını bilemiyor.

DARBEYİ PÜSKÜRTTÜK DERKEN BAŞKA BİR DARBE BAŞINIZA BELA OLABİLİR

Bir sabah darbeyle uyanabilirsiniz. Darbeyi püskürttük derken, başka bir darbe başınıza bela olabilir. Bir gün savaşın çok daha büyüdüğünü ve tırmandığıyla bölgesel bir savaşın içerisinde olduğunuz gerçeğiyle karşı karşıya kalabilirsiniz. Bir gün o çok güvendiğiniz iktidarınız, koltuklarınız, ayrıcalıklarınız ellerinizden altınızdan kayıp gidebilir."