Yüksekova Havalimanı'nda ilk yolcu uçağı indi

Yüksekova Havalimanı'nda ilk yolcu uçağı indi

Temeli 2010'da atılan ancak terör nedeniyle gecikmeli açılan Hakkari Yüksekova Havalimanı'na ilk yolcu uçağı iniş yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı törenle resmi açılışı bugün gerçekleştirilecek Hakkari Yüksekova Havalimanı'na, İstanbul'dan gelen Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli sefer yapan uçağı iniş yaptı.

Daha önce hava ulaşımını Van üzerinden sağlayan Hakkarililer, ilk kez ilçedeki havalimanından seyahat etmenin mutluluğunu yaşadı. Yüksekova'dan THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a giden vatandaşlar, yaklaşık 5 saat süren yolculuğun ardından Van'dan uçakla seyahat ettiklerini belirterek, bu durumdan kurtuldukları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ettiler.

a-368.jpg

"CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM"

İran'dan Yüksekova'ya gelen ve aldığı biletle İstanbul'a giden İslam Bedevi, "İran'dan geliyoruz, ailemle İstanbul'a gideceğiz. Daha önce biraz zorlukla gidebiliyorduk. Uçağa binmek için Van'a gitmek zorundaydık ve yollar iyi değildi. Çok rahatsız oluyorduk. Şimdi çok güzel oldu. Buradan direkt olarak İstanbul'a gidiyoruz. Bu hizmeti bize getiren Cumhurbaşkanı'na ve Başbakan'a teşekkür ederim" dedi.

5 SAAT YERİNE 1 SAATTE UÇMANIN GÜZEL BİR DUYGU OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

İranlı Leyla Bedevi ise gerçekleştirilen hizmetten memnun olduklarını ve vatandaşların büyük bir sıkıntıdan kurtarıldığını anlatarak, 5 saatlik yollarının şimdi bir saate düştüğünü ve bunun çok güzel bir duygu olduğunu dile getirdi.