Yüksel Tutak’ın gözü arkada kalmayacak

Yüksel Tutak’ın gözü arkada kalmayacak

Geçtiğimiz ay ani ölümü ile büyük üzüntü yaşatan Sarıyer Belediyesi’nin sevilen başkan yardımcılarından eski Park ve Bahçeler Müdürü Yüksel Tutak’ın başlattığı hizmetler sürüyor.

Yaptığı projelerle Sarıyer’in atıl durumda olan her toprak parçasını yeşil alanlara ve parklara dönüştüren Yüksel Tutak’ın yarım kalan projelerini çalışma arkadaşları tamamlıyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bir ilki gerçekleştirerek vatandaşlardan gelen istekler ve yapılan kontroller sonrasında belirlediği alanlarda Kasım - Nisan ayları arasında yapacakları ağaç budama çalışmalarının bir listesini çıkardı. Müdürlük, acil durumlar dışında belirlediği çalışma planına uyarak Nisan ayına kadar Sarıyer’in 38 mahallesinde yaklaşık 2 bin ağaç üzerinde budama yapacak.

PARK MOBİLYALARI ÜRETİYORLAR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bünyesinde kurduğu marangoz atölyesi ile park mobilyalarını kendisi üretmeye başladı. Yapılan üretimlerle belediye bütçesinde ciddi bir tasarruf sağlandı. Piyasa bedeli ortalama 15 bin Lira olan oyun gruplarını da kendi atölyesinde yapan ve böylece parklarda yetersiz kalan tüm dinlenme alanlarını vatandaşlar için konforlu hale getiren ekipler, okul, ibadet alanları, meydan ve vatandaşların kullandığı tüm alanları kaliteli vakit geçirebilecekleri alanlara dönüştürüyor.

Başkan Yardımcısı Yüksel Tutak’ın kazandırdığı alışkanlıkları sürdüren ekip, yenilikleri takip edip, yaratıcılıklarını Sarıyer için kullanarak daha iyisini yapmayı hedefliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü çalışanları, Sarıyerli vatandaşlardan uygulamaların keyfini çıkarırlarken, tahrip edilmesine engel olmalarını istiyor.