Yumurta konusunu büyütmeye gerek yok

Güncelleme:

Yumurta atan çocuklar konuşmuş;'' Ne yapalım yumurta yerine çeyrek altın mı atalım öğrenciyiz paramız yok.'' Demişler.

Bence çocuklar haklı, öğrencide para yok en ucuz ve karizma bozucu şey de yumurta, onlar da yumurtayı atmış.

Doğu Ergil ne yapmış? Yanına sucuk almış, o da akıllı tabii durumdan kendine kar sağlıyor, çocuklar yumurtayı attı mı, çıkaracak sucuğu, tavayı oturup yiyecek. Akıllı adamın hali başka işte. Ekmeğini taştan çıkartıyor.

Bir haftadır bir yumurta meselesi gündemi meşgul ediyor. Medyada çarşaf çarşaf , yumurta aşağı, yumurta yukarı.

Efendim bu yumurta atanların öğrencilikle ilgisi yokmuş, hatta Ergenekon' cu provakatörler bile olabilirlermiş....

Yahu gökten taş düşse neredeyse onu da Ergenekon' lu uzaylılar attı diyecekler. Böyle bir paranoya oluştu, yumurta hadisesinden sonra.

Sonra başka bir muhabbet, bu güne kadar entel laikler ağzına geleni söylemiş ama kimse onlara yumurta atmamış. Burhan Kuzu' ya niye atılmış, üniversite hocaları veya dekanları da bu işin için de olabilirmiş, masum öğrencilerin aklına yumurtalı protesto gelmezmiş.

Daha bu neviden neler neler....Tabii ki pek çok komplo teorisi üretilebilinir ama altı üstü yumurta işte.....

Halbuki işin aslı bambaşkaymış o hadiseyi planlayan gençler konuşmuş.

Böyle şeker yüzlü, cingöz bakışlı gençler toplaşmış; madem kimse bizi konuşturmuyor, biz de Kuzu' nun gelmesini fırsat bilip, demokratik bir eylem yapalım demişler. Hem Dolmabahçe' nin hesabını sormak adına, hem de kendi sorunlarını masaya yatırmak için fırsat bulamadıklarından, konuşma öncesi, yetkililere haber vererek, Burhan Kuzu' nun masasına yumurta bırakalım bari demişler.

Bu da Kuzu' ya söylenmiş önceden, o da; ''Saçmalamasınlar ben konuşmamı yaparım'' deyince.

Zaten bir eylem yapma hazırlığında olan gençler Kuzu salona girince, ıslık falan derken, oradaki öğrenci ortamının yarattığı gerilimle yumurtaları hedefe atıvermişler.

Tüm mesele de, kendilerine sorunlarıyla ilgili konuşma hakkı tanınması ve Kuzu' nun karizmasını çizme isteğiymiş. Böyle panellerde ya salona alınmıyor, ya da ağzıları kapatılıyor kendilerini ifade edemiyorlarmış.

Yani olayları fazla büyütmeye, paraları varsa omlet yapmalarına, çift sarılı yumurtayı mı atmalı, yoksa tek sarılıyı mı, yumurta atan çocuklar yasası çıkartılmalı mı polemiklerine hiç gerek yokmuş doğrusu....

Ortak bir lisan bulup, tarafların kendini ifade edebildiği demokratik bir ortam her halde bu polemikleri ve yumurtalı gerginliği sona erdirirmiş kanımca.