Yunanistan'a 3 günlük vize !

Yunanistan'a 3 günlük vize !

Yunanistan’ın Dedeağaç Belediye Başkanı, sürpriz projeyi açıkladı.

Yunanistan’ın Dedeağaç Belediye Başkanı Evangelos Lambadis, Türk vatandaşlarının Yunanistan’da 3 gün süre ile vizesiz seyahat etmeleri için çalıştıklarını söyledi.

Lambadis, beraberindeki heyetle birlikte Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen Türkiye-Yunanistan arasındaki iş birliğini geliştirme toplantısına katıldı. Yunanlı turistlerin  Türkiye’nin sınır bölgelerindeki ticareti canlandırdığına işaret eden Lambadis, şimdilerde ise Türk turistlerin Yunanistan sınır bölgelerinde yaptıkları alışverişlerle esnafın yüzünü güldürdüğünü belirtti. Semadirek Adası ile Enez arasında feribot seferleri düzenlenmesi için de çaba sarf ettiğini aktaran Lambadis, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesini istediklerini kaydetti.

HER TÜRLÜ KATKIYI VERMEYE HAZIRIZ

Yunanistan’da yeni kurulan hükümetin Turizm Bakanı’ndan Türk vatandaşların Yunanistan’da 3 gün süre ile vizesiz seyahat edebilmeleri için çalışma yapılmasını isteyeceklerini vurgulayan Lambadis, ayrıca Meriç Nehri taşkınları ve hayvan hastalıkları konusunda da iki ülkenin iş birliği yapmasının gerekli olduğunu aktardı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu da Yunanistan heyetine teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine her türkü katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi. Alioğlu, bu ay içinde Dedeağaç’ta daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlenerek iki ülke arasındaki sorunların tartışılacağını ifade etti.