Yunanistan'a kaçan darbecilerin kaderi kadınların elinde

Yunanistan'a kaçan darbecilerin kaderi kadınların elinde

Yunanistan'a kaçan 8 darbeci subayın kaderi 4 kadın hukukçunun elinde...

Türkiye'den Dedeağaç'a helikopterle kaçtıktan sonra Yunanistan'da gözaltına alınan darbeci 8 askerin kaderinde, savunmalarını yapan 3 avukat ile sorgu ve suçlamaları için dosyayı hazırlayan 1 savcı olmak üzere 4 kadın hukukçu etkili olacak.

İstanbul'daki birliklerinden helikopterle Yunanistan'ın Dedeağaç Havalimanı'na kaçan aralarında binbaşının da bulunduğu 8 darbeci subayı Selanik Barosuna kayıtlı kadın avukatlar Menya Polihroni, Katerine Dapudani ve Elia Marinaki savunuyor. Darbeci askerlerin Yunanistan'a kaçak olarak geçmek suçundan en az cezayı almakları için Yarın Suçüstü Mahkemesi'nde savunacaklar. Kadın avukatlar ayrıca daha sonra müvekkillerinin sığınma taleplerinin kabul edilmesi içinde hukuki mücadelede bulunacaklar.

Bu arada darbeci askerlerin sınırı kaçak geçmek suçundan cezalandırılmaları için ise Dedeağaç'ın kadın savcısı Ana Nikitopulu hazırladığı suçlama belgesini suçüstü mahkemesine gönderdi.

Türkiye'deki darbe girişiminde bulunduktan sonra kaçan 8 askerin kaderi kadın hukukçular arasındaki savaşın sonunda belli olacak. Dedeağaç Savcılığında askerler bugün sorgularının tamamlanmasından sonra kadın avukatlar Menya Polihroni, Katerine Dapudani ve Elia Marinaki adliye binasından polisler arasında çıkarılmaları sırasında merdivenlerde yanlarında bekleyerek yalnız bırakmadı.

Darbeciler kadın avukatların savunması ile Yunanistan'a kaçak girmekten ceza almayıp sığınma talepleri kabul edilecek ya da kadın savcının talepleri mahkemede kabul edecek ceza alacaklar ve Türkiye'ye iade edilecekler.

DHA