Yunanlıların düştüğü hale bak !

Yunanlıların düştüğü hale bak !
Güncelleme:

Düzgün giyimli Yunan vatandaşlarının çöp karıştırırken görülmesi Avrupa basınını şaşırttı.

Kriz sadece borsa ekranının kırmızıya boyanması, ülke tahvil faizlerinin, CDS’lerinin artması anlamına gelmiyor. Sanal ekrandaki gelişmelerin dışında sokakta işte böyle etkisini gösteriyor. Kıyafetinden orta gelir grubundan olduğu belli bu Yunanlı bile çöp karıştıracak hale düşebiliyor.

İflasın kıyısına gelen Yunanistan’da kriz sadece yüz milyarlarca euroluk borç, çökmesin diye açılmayan Atina Borsası, pul olan tahviller, çöp seviyesine inen kredi notu ve kasası tam takır Hazine’yle hissedilmiyor.

Bankalardan sadece 60 euro çekebilen, ilaç ve benzin bulmakta zorlanan Yunan halkı adeta bir sosyal patlamanın eşiğinde. Yunanlılar’ın dışarıya yansıyan yaşam mücadelesi, krizi ne kadar derin yaşadıklarını ispatlıyor.

1-292.jpeg

İngiliz Telegraph’ın haberine göre, Yunan vatandaşları karınlarını doyurmak için çöpleri karıştırır hale geldi. Çöpleri karıştırıp yiyecek ve satacak eşya arayanların kılık kıyafetinin düzgün olması, işsizliğin boyutlarını gösteriyor.

2-127.jpegAtina sokaklarında çöp karıştıran 55 yaşındaki Nikos Polonos da çaresizlerden biri. 3 yıldır işsiz olan inşaat ustası Polonos, yaşamak için çöplerden metal eşya, bardak, tencere, gömlek gibi eşyalar toplayıp, sattığını belirtiyor.

Atina’da kendisi gibi birçok kişinin para kazanmak için çöpleri karıştırdığını söyleyen Polonos, “Böyle hayatımı kazanacağımı hiç düşünmezdim. Ancak ülkenin durumu ortada” diyor.