Yurtta skandal !

Yurtta skandal !
Güncelleme:

Yurtta kalan mültecilerin, özel güvenlik görevlileri tarafından kötü muameleye maruz kaldığı ortaya çıktı.

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’ndeki Burbach kentinde, özel güvenlik görevlileri tarafından, kaldıkları yurtta mültecilere kötü muamele edildiği ortaya çıktı. Dünyadan tepki çeken bir mültecinin boynuna ayakla basıldığı kareler Irak'ta Ebu Garip cezaevindeki işkence görüntülerini hatırlattı.

İddiaya göre, en az 4 güvenlik görevlisi mültecilere sürekli kötü muamelede bulundu. Bazı mültecilere dayak atılırken, bir mülteci pis yatakta yatmaya zorlandı. Bir başka olayda ise, güvenlik görevlisi yere yatırdığı ilticacının kafasına basarak fotoğraf çektirdi. Fotoğrafın basına sızmasıyla Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı, iki özel güvenlik görevlisi hakkında soruşturma başlattı. Olaya karışan özel güvenlik şirketi çalışanlarının çeşitli suçlardan sabıkalı olmaları da dikkat çekti.

Almanya'yı şoke eden ve soruşturma başlatılan fotoğraf, Irak'taki Ebu Garip cezaevinde Amerikan askerlerinin mahkumlara yaptığı işkenceleri hatırlattı.

Alman iki özel güvenlik görevlisi, bir mültecinin ellerini arkadan kelepçeliyor. Bununla yetinmeyen bir güvenlik görevlisi ayağıyla mültecinin boynuna basıyor. Arkadaşıyla birlikte bu şekilde poz veren güvenlik görevlisinin güldüğü de görülüyor.