Yürüme Engelli Elif Naza Akülü Tekerlekli Sandalye

Yürüme Engelli Elif Naza Akülü Tekerlekli Sandalye

TOKAT'ta, doktorların yürüme şansı vermediği 7 yaşındaki Elif Naz Bozdemir'e okula rahat gidebilmesi için Tokat Valisi Mustafa Taşkesen tarafından akü...

TOKAT'ta, doktorların yürüme şansı vermediği 7 yaşındaki Elif Naz Bozdemir'e okula rahat gidebilmesi için Tokat Valisi Mustafa Taşkesen tarafından akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Tokat'ta yaşayan Hakan- Bahar Bozdemir çiftinin iki çocuğundan biri olan doğuştan yürüme engelli Elif Naz Bozdemir, eğitim gördüğü 100'üncü Yıl İlköğretim Okulu'na ailesinin desteği ile gidip geliyor. Bu yıl okul hayatına başlayan Naz'ın bu durumu üzerine yetkililer harekete geçti. Tokat Valisi Mustafa Taşkesen eşi Betül Taşkesen ile birlikte aileyi oturdukları evde ziyaret ederek, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından temin edilen akülü tekerlekli sandalye aracını aileye teslim etti. Vali Taşkesen ayrıca Elif Naz'a çeşitli hediyeler sunarak, ''Tokat’ta engelli bireylere yönelik bu tür yardımlar devam edecek'' dedi.

İnşaat işçiliği yapan baba Hakan Bozdemir, doktorların kızlarının yürüme şansının bulunmadığını söylediğini belirtti. Bozdemir, ''Kızımız okula kendisi gidip geleceğinden dolayı mutluyuz. Doktorlar yürüme umudu vermedi. Yürüyeceğini bilsem elimden gelen her şeyi yaparım. Sağ olsun devletimiz bu yönden engellilere çok yardımcı oluyor'' diye konuştu. Aile ayrıca çocuklarının eğitim gördüğü okulun girişinin de engellilere göre dizayn edilmesini istedi.

FY(EA/BT)